Zöld algák a szív és érrendszer egészségért

Zöld algák a szív és érrendszer egészségért
Zöld algák hatásai a sejtektől a szervek szintjéig terjed

Szív és érrendszer hagyományos és alternatív nézetet

„Az emberi metabolizmusok a sejtek szintjétől a szervek szintjéig működnek, mint a pl. a szív- és érrendszer is.   Ezeknek az anyagcseréknek a szabályozása teljes mértékben a neuro-vegetatív rendszertől függ: közvetlenül a hormonok és peptidek révén, és közvetett módon számtalan egyéb bio-visszacsatolási kölcsönhatás révén. E nagy komplex optimalizálásához elengedhetetlen a hatékony sejttáplálás az agyi mirigyek számára. ”
– Dr. Michael Kiriac, PhD

Egy rövid szünetben 2004-ben egy wisconsini élő előadáson Dr. Kiriac egy darab papírt nyújtott nekem, amelyben a fenti három mondat franciául írt, és felkért, hogy fordítsam le angolra, hogy bemutassam a koncepciót aznap este közönségünknek.

Akkor még csak általános megértésem volt arról, amit magyarázott, de néhány évvel később, miután több beszélgetést folytattam Kiriac doktorral, reflexiókat és egyéb saját kutatómunkákat, megértettem, mire gondolt.   Ma tisztább „ok-okozati” megértésem van erről a „nagy komplexumról”, és ezt szeretném a következővel megosztani veletek.

Hagyományos orvosi nézet a szív-érrendszeri betegségekről

Szívelégtelenség

Szívelégtelenség baloldali vagy jobboldali.   A szívelégtelenség olyan állapot, amelyben a szív nem képes elegendő vért pumpálni az egész testbe.   A szívelégtelenség nem szívroham, és ez nem jelenti azt, hogy a szíve leállt vagy hamarosan leállna. Ez azt jelenti, hogy a szíved nem képes úgy pumpálni a vért, ahogy kellene. Az Egyesült Államokban körülbelül 5 millió embernél diagnosztizáltak szívelégtelenséget, és további milliókat nem diagnosztizálnak.   Évente legalább 300 000 halálhoz járul hozzá.

Szívroham

Miokardiális infarktusnak is nevezik. Szívroham akkor fordul elő, ha a szív egy részének véráramlása hosszabb ideig akadályozott, ami a szívizom ezen részének károsodását vagy halálát okozza.   Az Egyesült Államokban évente több mint egymillió ember szenved szívrohamban, és mintegy felük belehal (500 000). Sok ember maradandó szívkárosodást szenved vagy meghal, mert nem kap azonnal segítséget.

És még több millió esetben drasztikus intézkedéseket hoznak a szív- és érrendszeri betegségek kezelésére, például koszorúér bypass műtétet, hálócsöveket („stenteket”) helyeznek az artériákba, hogy azok nyitva maradjanak, vagy a szívet teljesen pótolják.

Hihetetlen, hogy a modern orvostudomány lehetővé teszi számunkra ezen műveletek elvégzését, hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy az esetek többségében súlyos mellékhatásokkal súlyos bántalmazást, gyengeséget és nem produktív életet hagynak a páciens számára egész életük során.

Koleszterin LDL-szint

Az ateroszklerózis (artériás lepedék) jelenlegi hagyományos orvosi modellje a magas koleszterinszintet vagy az LDL-felesleget (alacsony sűrűségű lipoprotein) okozza, amelyet az LDL oxidációja okoz telített zsírokban gazdag étrend eredményeként. A hagyományos orvoslás prevenciójának középpontjában a gyógyszerek használata áll: a vér LDL-szintjét csökkentő gyógyszerek, az aszpirin vagy a Plavix az alvadás gátlására és a szívrohamok megelőzésére, és még sok más. Az étrendhez és a testmozgáshoz való viszony általában másodlagos, és csak ezt követően veszik figyelembe.

Magas koleszterinszint a hibás zsíroktól

A magas koleszterinszint gyakran a krónikus vércukorszint-emelkedés jeleivel jár.   Ez a zsír anyagcseréjének, valamint a szénhidrátok és fehérjék anyagcseréjénél zavart mutat.

A koleszterin a jó vérkeringés és jó egészség egyik fő eleme. Ez egy zsírszerű anyag, amely szükséges az artériák bélésének kenéséhez. Az ételünkből nyert koleszterin mellett a máj koleszterint is gyárt, amelyet az artériás bélést alkotó sejtek használnak.

Amikor az artériás sejtek lebomlanak, a test kiválasztja őket, és új sejtek nőnek, hogy felszívják a vér koleszterinjét. A koleszterin koncentrációja a vérben akkor nő, ha az artériás sejtek lebomlása (halála) meghaladja az új sejtek felépülését (születését).

A koleszterinszint problémái a megváltozott zsírokban gazdag étrendből indulnak ki. Ha a természetes zsírokat túlmelegítik és keményítővel főzik, mint a sült burgonyában, a fánkban, a pitében, hasábburgonya, a péksüteményekben, a burgonya chipsben stb., Akkor azok megváltoznak, és hibássá válnak. Hibás zsírok kerülnek a májba, amelyek, mint emlékszel, koleszterint termelnek.   Amikor azonban a máj hibás zsírokból állítja elő a koleszterint, a koleszterin is hibás és gyorsan lebomlik az artériákban.   Ez degeneratív érelmeszesedéshez (plakk) vezet, amelyet általában a vér koleszterinszintjének emelkedése kísér.

A természetes zsírok nem vezetnek artériás betegséghez.   Például az   eszkimók, nagy mennyiségben tartalmaz fókából és rozmárból származó zsírt, de az artériák normálisak és egészségesek maradnak.

Az artériák vért juttatnak a szívbe.   Ha a vérnek túl sok a zsírtartalma, elveszíti a folyékonyságot, és csökken a szív ellátása.   Ez a szív keményebb munkáját és végül károsodását okozza. A szív romlásával az izmok és a szelepek elveszítik erejüket és rugalmasságukat, és az erek megkeményednek.   A szív falai kitágulnak, időzítési mechanizmusa megszakad és ez a csodálatos szerv meghibásodik.

Holisztikus nézet a szív- és érrendszeri betegségekről

A szívbetegségekre vonatkozó fenti drámai nézetben a valóság nagy része kimarad. Teljesen figyelmen kívül hagyják azt a tényt, hogy az artériák, a vér és maga a szív billió intelligens és önszabályozó sejtből áll. És mi a helyzet a szív szabályozó és visszacsatoló anyagcseréjével: a szívburok, a vagus ideg, a pajzsmirigy és a mellékvesék, az agyalapi mirigy mestere és a hipotalamust felügyeli?   Ők is billió sejtből állnak.

Ha valóban szív- és érrendszeri egészségre vágyik, akkor nemcsak a hagyományos és a népszerű nézetet, hanem a holisztikus és szisztémás nézetet is meg kell vizsgálnia. 

Mi emberek és állatok önszabályozó szervezetek vagyunk, amelyek billió sejtből állnak, amelyek mindegyike önszabályozó. Ezek a sejtek olyan szerveket alkotnak, amelyek kissé önszabályozóak, miközben az összes sejt és szerv a szabályozó mirigyeknek és a felügyeleti szerveknek is van kitéve: a thalamus és a hypothalamus.

Természetesen nem hagyhatjuk figyelmen kívül a szív és más szervek, az összes szerv, valamint az endokrin rendszer és a hipotalamusz közötti kapcsolatokat. Mégis, ezek a szervek és rendszerek mind sejtekből állnak, ezért fontos a sejtek egészsége és vitalitása.

Ha összehasonlítjuk a szívet egy motorral, a mellékvese kiszivattyúzza az adrenalin hormonokat, mivel a benzin és a pajzsmirigy annak szabályozó hormonjaival olyan, mint a porlasztó. A szívburok és a vagus ideg az elektromos impulzus és szikra, amelyek a szív erősebb pumpálására és több oxigén pumpálására késztetik. Ha az anyagcsere sebességét szabályozó pajzsmirigy túlműködik, a szív gyorsabban ver.  Amikor nem elég aktív, a szív lassan dobog, és az ember fáradtnak érzi magát.  Az agyalapi mirigy a kormánymechanizmus, míg a hipotalamusz a hajtó.  A hipotalamusz visszajelzést kap az összes rendszertől, és figyeli és szabályozza az összes anyagcserét.

Akutan részt vesznek a   hasnyálmirigy, a máj és a vese,   szív- és érrendszer egészségében.  

A krónikus vércukorszint-emelkedés a koszorúér-betegség kockázati tényezője. 

A máj és a vesék egyaránt részt vesznek a vér szűrésében, és amikor ezek a szervek kimerültek, és nem képesek megbirkózni a vér mérgező terhelésével, nagy megterhelést jelent a szív számára. 

Amikor a vesében lévő glomerulusok (kis szűrők) eltömődnek, az artériás vérnyomás emelkedik. 

Ha a máj túlterhelt, a vénákban nyomás keletkezik.   A szívnek keményebben kell dolgoznia, hogy a vért a veseszűrőkön és a májon keresztül benyomja.

Tehát látja, hogy a hagyományos orvosi modellben túl sok figyelmet fordítanak a koleszterinre vagy magára a szívre, miközben a kóros máj- és vesebetegségeket figyelmen kívül hagyják.   A jó szív- és érrendszeri egészség érdekében nemcsak a szívre és az artériákra, hanem a májra, a vesére, az endokrin rendszerre és a hipotalamuszra is gondot kell fordítani.

A teljes szív- és érrendszeri egészség eléréséhez a legrövidebb út az optimális sejttáplálás révén történő megelőzés és helyreállítás. Kritikus fontosságú a zsíros ételek és a gyorsétel elkerülése, a túlevés és a testmozgás bevezetése a mindennapi életben.

"Amikor a test sejtjei megkapják a szükséges tápanyagokat"

Amikor a test sejtjei megkapják a szükséges tápanyagokat és az ebből származó energiát, akkor, mint egy jó virtuóz, elvégzik a sejtek anyagcsere-tevékenységeinek sokaságát: növekedést, helyreállítást, tisztulást, regenerálódást, védelmet és még sok mást. Ha a szerv minden sejtje jól teljesíti a feladatát, akkor a szervnek harci esélye lesz metabolikus tevékenységének elvégzésére.   De ne felejtsük el, hogy a sejtek és a szervek egészségi funkcióit a mirigy szintje irányítja, amelyet maga a „fő mirigy” – a hipotalamusz – felügyel.

Kétségtelen, hogy a Zöld algák  tápanyagai hatékonyan táplálják a test összes sejtjét, beleértve a hipotalamusz régió sejtjeit is. Dr. Michael Kiriac szavai szerint ebben az értelemben a Zöld algák felébreszti a „zsenit” .   

Számos, a Zöld algákban található fitonutriens és pigment, mint például a béta-karotin, az alfa-karotin és az asztaxantin, humán klinikai vizsgálatokban bebizonyosodott, hogy behatolnak a vér-agy gátba, és behatolnak a vér-írisz gátba.

A Zöld algák segít csökkenteni a káros koleszterinszintet

Számos spirulinán végzett vizsgálat során arra a következtetésre jutottak, hogy a spirulina csökkenti a  koleszterinszintet, és valószínűleg kedvezően hat a szívbetegségek enyhítésére.   Előnyei lehetnek a lipoproteinek anyagcseréjére gyakorolt hatása.

A Zöld algák támogatja a szívet és az ereket

Néhány specifikus tápanyag van jelen a Zöld algákban, amelyek hatékonyan javítják a szívszövetek rugalmasságát, fokozzák az érrendszer védelmét, megelőzik és csökkentik a „rossz” koleszterint és megakadályozzák az érelmeszesedést.

A béta-karotin, a GLA, a vas és a mukopoliszacharidok:

 • a szív-szövetek rugalmasságának javítása
 • a vérnyomás csökkentése
 • az érrendszer fokozott védelme
 • a „rossz” koleszterin megelőzése és csökkentése
 • az érelmeszesedés megelőzése
 • a testszövetek, különösen a kötőszövetek megerősítése
 • a test szöveteinek rugalmassága
 • erős gyulladáscsökkentő hatással bír
 • a szív szöveteinek megerősítése
 • az artériák romlása ellen véd
 • az érrendszer védelme a vérzsír csökkentésével
 
 

Imunex Zöld alga komplex vélemények betegektől

Ossza meg a véleményét

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart

Zöldalga hírlevél

INGYENES ÉS PROFESSZIONÁLIS