Multi kollagén 5 féle tiszta kollagén

Nem csak a bőr, kollagén termelését támogatja, ezenfelül több betegségben is előnyös hatást fejt ki

MULTI KOLLAGÉNT ERRE FOGYASZTJÁK

Áteresztő Bél szindróma

Ma már tudjuk, hogy nagyon sok betegség, valójában a bélből eredő gyulladásra vagy irritációra vezethető vissza, ezen belül is a legtöbb problémát az áteresztő vagy más néven szivárgó bél szindróma okozza. Az áteresztő bél szindróma egy olyan állapot, amikor egyes vírusok és baktériumok, illetve mérgező vegyületek, át tudnak jutni a bélfalon keresztül, bele a véráramba. A több fajta kollagén együttes fogyasztásának legnagyobb emésztési előnye, hogy elősegít a kötőszövet kialakulását, például amely a bélfalnál található. A kollagén segítségével, “lezárhatjuk” a gyomor-bél traktus védőbélelését. A kollagén alkalmazásával, akár már rövid időben belül mérséklődhet az IBS, a savas reflux, a Crohn betegség, a fekélyek, a vastagbélgyulladás, az étel allergia és intolerancia negatív tüneteinek mértéke.

Ízületi fájdalmak, Porckopás

A fájdalom érzet a lábakban amikor mozgunk, a csontváz lábak, a merevség és a duzzadás érzet a végtagokban, a vállakban annak a jele, hogy az inakban és a szalaokban csökkent a kollagén mennyisége. Az ízületeinkre, legnagyobb mértékben a 2-es ás az 1-es típusú kollagén van hatással, de a többi kollagén típus is, kisebb mértékben segíteni tudja a gyógyulásunkat. A kollagénnel mérsékelhetjük az ízületi gyulladást és a porckopást is, enyhülhet a hatásukra a fájdalom, javulhat a mozgásunk minősége, akár már pár napos fogyasztás után. A kollagén peptidek csökkentik a synovialis hártya megvastagodásának esélyeit – ez a gyulladás következménye, ami a fájdalmakat okozza -, illetve stimulálják a kondrocita sejteket, hogy több porc mátrixot állítsanak elő, ami elősegíti az ízületek kenését és csillapítását.

Köröm és Haj erősítés

A kollagén fontos építőköve a hajszálaknak és a körmöknek. A kollagén hiányára utalnak a töredező, hámló körmök és a hajhullás is. A több fajta (Multi) kollagén pótlásával, sokkal hatékonyabban erősíthetjük a körmöket és a körömágyat, hatékonyabban csökkenthetjük a hajhullás mértékét, mintha csak egyfajta kollagént pótolnánk. Fontos azt is tudni, hogy a legtöbb köröm és haj probléma esetében, bélrendszeri probléma is áll a háttérben. A sárga körmök például a bélrendszerben lévő egyensúlytalanságot jelzik, a töredező körmök pedig biotin hiányt, mely hiány állapot oka, hogy a bélrendszerben nem hasznosul rendesen a biotin. Tehát itt a körmök és a haj állapotának javításánál, a kollagén bélfal regeneráló hatása is érvényesül. (lásd: Áteresztő bél szindróma rész).

Test izom + Szív izom erősítés

 A kollagén segít az izomtömeg megőrzésében, melynek hatására erősödik a tartásunk és a csontjaink. A kollagénben lévő egyik fő aminosav, a glicin fontos hatása, hogy javít az izmokban a glükóz (a cukor) energiává történő átalakításában. A kollagénben lévő arginin, növeli a testünk azon képességét, hogy más aminosavakból fehérjét állítson elő. Ez a hatás rendkívül fontos az izomszövetek helyreállításához, akár a külső a látható izmaink, akár a szívziom esetén. A kollagénben lévő glutamin, számos vegyület szintetizálásának (előállításának) elősegítésével, támogatja az izomok megfelelő energia fenntartását. Ez az aminosav, lényegében üzemanyagot biztosít a sejtjeink számára.

Fogak és Fogíny erősítés

A kor előre haladtával, az állapocs és a szövetei összezsugorodnak, így a fogaink fellazulhatnak. Ez hajlamossabbá teszi a fogakat a károsodásra. Mint egy “kötőszöveti-erősítő”, nemcsak idősebb korban, de korábban is, segíthet a fogak és a fogíny erősítésében. A Multi kollagén italpor bevitele hasznos lehet az olyan fog és fogíny problémáknál, mint a fogíny-szövetek vesztesége, a fogíny gyulladás vagy a vérző fogíny. A kollagén segíti a mineralizációt is, azaz az ásványi anyagok, például a kálcium felvételét a fogakba, így ezáltal javítani tud a csontsűrűségen, mely létfontosságú ahhoz, hogy egészséges fogaink legyenek. Érdemes kollagén pótlásban gondolkodni fogműtétek után is: a kollagén hatására felgyorsulhat a regenerálódás, kevesebb lehet a szövődmény

Bőr rugalmasság növelés

Az életünk előrehaladtával ahogy öregszünk, csökken a kollagén mennyisége a bőrben. Lazább lessz a bőr, csökken a rugalmasság, több lesz a ránc. A több féle (multi) kollagén bevitelével, feszesebbé tehetjük a bőrt, kevésbé lesz száraz a bőrünk, simábbá válhat és javíthatunk a bőrsejtek megújulási képességén is. A kollagénben lévő legfőbb aminosav a glicin, segít lassítani az öregedés hatásait azáltal, hogy javítja a testünk antioxidáns-használatát, illetve az új sejtek (a DNS és az RNS) termelődésének folyamatában is fontos szerepe van. Ahogy egyre kevesebb a kollagén a bőrben, a bőr egyre vékonyabbá vállik, így a narancsbőr is egyre jobban látszódni fog. A Multi kollagén szedésével, csökkenthető a narancsbőr és a striák mértéke.

Máj regenerálás

Ha meg akarja szabadítani a testét a méreganyagoktól, ha javítani akarja a véráramlást a kollagén rendkívül hasznos. A kollagénben lévő glicin, gátolja a méreganyagok és az alkohol májon keresztüli áthaladását, ezzel csökkentve a májban keletkező károkat. A Multi kollagén pótlása hasznos májkárosodás, májzsír, májzsugorodás esetén, vagy ha például éveken át napi / heti rendszerességgel fogyasztottunk alkoholt. A kollagén hasznos lehet mind az akut, mind a krónikus májkárosodás tüneteinek csökkentéséhez is.

Savas Reflux, Gyenge emésztés

A gyenge emésztés hátterében, a kevés gyomorsav vagy a gyenge gyomorsav áll. Ez savas refluxhoz, étel allergiához, étel intoleranciához és más emésztőrendszeri problémákhoz vezet. A kollagén szabályozza a gyomorsav kiválasztását, azaz ha kell serkenti a több sav termelődését, de ha sok van belőle, akkor csökkenteni is tudja annak szintjét.

Csontgyengeség, Csontritkulás

A kollagén hatására javul az ásványi anyagok – például a kalcium – beépülése a csontokba, jobb lesz a csontsűrűség, ezzel csökkenthető a csontritkulás esélye. Mérsékelhetjük vagy akár meg is állíthatjuk vele a csontvesztseég mértékét, például a menopauza alatt. A kollagén természetes módon is jelen van a csontokban, tehát ahogy öregszünk és csökken a kollagén szintünk, úgy a csontokban lévő kollagén mennyisége is, így a pótlásával, direkt módon is növelhetjük a kollagén mennyiségét a csontokban. A kollagén serkenti a porcok termelődését is. Ez fontos a porcok védelméhez, például porckopás (osteoarthritis) esetén, mind idősebb korban mind sportolóknál. A kollagénnel csökkenhet a mozgásból származó fájdalom.

Érfal Erősítés

A kollagénben lévő prolin, segíti a bélfalra lerakódott zsír réteg felszabadulását, csökkentve a további zsír-lerakódások esélyeit, melyek a legtöbb szív és érrendszeri problémához vezetnek. A prolinra szükség van az érfalnál lévő szövetek javításához is, melyek például a gyulladások miatt károsodhattak. A kollagénben lévő arginin, segíti a nitrogén-monoxid termelődését, ami jobb értágulatot tesz lehetővé, azaz a hatására az artériák kiszélesednek, az izomsejtek és az erek ellazulnak, jobb lesz a keringés és csökkenhet a magas vérnyomás is

Multi kollagén italpor erre fogyasztják

Multi kollagén italpor árak

Nem kell külön választania a szépség, az ízületek vagy a bélfal-regenerálás között.

Shopping Cart