ELEKTRONYK+  Kálium  Magnézium Kalcium Nátrium Cink Réz Szelén Króm Mangán Jód Kelp alga Litothamnium alga

Az ElektronyK+ elektrolit por, ásványi anyagok és nyomelemek bevitelét biztosító étrend-kiegészítő italpor.
Kevés vízben kell elkeverni majd meginni. A limonádéhoz hasonló, citromos, savanykás íze van.

  • A termék 45 napra elegendő adagot tartalmaz.

Kálium egészségfenntartó hatásai az alábbi esetekben javasolt

Magas Stressz szint, Mellékvese alulműködés

A stressz alatt termelődő kortizol hormon, nagy mennyiségben használja a káliumot és más ásványi anyagokat is.
A kálium beviteléve, jelentős mértékben támogathatjuk a mellékvesénk működését, ami jobb stressztűrő képességet, és magasabb energia szintet eredményez (a megfelelő nátrium szinttel együtt).

Magas Inzulin szint, Inzulin rezisztencia

A cukor anyagcserénk nagy mértékben használja a káliumot. Minden egyes glükóz azaz cukor molekula tárolásához, egy darab kálium ionra van szükség.
Ha nincs elegendő kálium, a cukor nem tud eltárolódni rendesen, így zsír lesz belőle – zsírként tárolja el a testünk -, azaz a hosszútávon alacsony kálium szint, hozzájárul a súly felesleg kialakulásához. A megfelelő kálium szint, jobb cukor anyagcserét eredményez, javít az inzulin működésén a szervezetünkben.

Magas vérnyomás

A vízhajtók szedése ásványi anyag hiányt, de főként kálium hiányt okoz, így a pótlása egy jó ötlet.
A kálium a magnéziummal együtt, hozzájárulnak a normális vérnyomás fenntartásához. Segítenek a vérnyomás csökkentésben, magas vérnyomás esetén.

Gyenge gyomorsav, Bél és Gyomor gondok

A gyomorban, a hidrogén-kálium pumpa hozza létre a gyomorsavat. Ha alacsony a kálium szint, nem termelődik elegendő gyomorsav, ami hosszútávon a gyomorsav gyengülését – lúgos irányba való elmozdulását – eredményezi. Ennek hatása egy későbbi fázisban, a gyenge emésztés, azaz az ételek nem bomlanak le megfelelően a gyomorban, ami később mindenféle emésztőrendszeri problémához vezet.

Ketogén és más Low carb diéták

A ketogén diéta alatt – főként az átállás időszakában – rengeteg ásványi anyag, főként kálium és magnézium távozik a szervezetünkből.
A pótlásuk elengedhetetlen, a Keto Flu – azaz keto influenzának – nevezett jelenség elkerüléséhez.

Rheumatoid Arthritis

RA esetén, mindíg nagyon alacsony a kálium szint a testben. Nagyobb mennyiségű kálium bevitele, zöld színű zöldségekkel és elektrolit italporral, segíthet a tünetek mérséklésében.

Sportolóknak edzések után, előtt

Az edzések – futás, kerékpározás, súlyzózás – rengeteg elektrolit távozik a testünkből illetve rengeteg elektrolitot, ásványi anyagot és nyomelemet használ fel a testünk. A pótlásuk edzések alatt is.

ELEKTRONYK+ ELEKTROLIT ITALPOR KÁLIUM 1000mg ÁRA
Mannavita

ELEKTRONYK+ ITALPOR / KÁLIUM 1000mg

Az ElektronyK+ elektrolit italpor, napi 1000 mg kálium bevitelét biztosítja, kálium citrátból. A kálium mellett biztosít magnéziumot, kalciumot és nátriumot is, illetve a 6 legfontosabb nyomelemből nagy dózist. Adagolás: 2-3 dl vízben 1 adagoló kanálnyit – ez kb. 7,2 gramm. A termék 45 napra elegendő adagot tartalmaz. 

Shopping Cart