Az Algák jótékony fitokémiai tartalmának nagy része még ismeretlen

Az Algák jótékony fitokémiai tartalmának nagy része még ismeretlen

Zöld alga blog

Miért különlegesek a Zöld algák?

“A tudósok még nem izolálták és nevezték meg az ezekben az algákban található összes tápanyagot, így csupán az összes bennük található vitamin és ásványi anyag felsorolása nem eredményezne teljes képet.” 

Az Algák a tápláléklánc alapjai a mai napig

A zöld algák, barna algák, vörös algák mikroszkópikus növények keverékei. Valójában mikroalgának hívják őket, mivel parányi mikroszkópos formájú algák. Ebben a leírásban az „algák” kifejezést minden egyes algát, többes számú „algákra” utalom, (több algáról van szó, ezért is nevezik alga komplex koncentrátumnak). Ezek a mikroalgák már jó ideje léteznek: valójában néhány milliárd éve léteznek. Ezek a legkorábbi, és legegyszerűbb életformák a bolygón, jóval az állatok megjelenése előtt itt voltak a földön.

A cianobaktériumok kék-zöld algák köztudottan az első élő szervezet, amely felelős az élet evolúciójáért, ahogyan mi is ismerjük. Miután korán kifejlesztették a sejtek hasadásának képességét, és a sejtek hormonrendszerét, ezek a mikroalgák a tápláléklánc alapjai voltak és maradnak a földön.

Az algák szoros kapcsolata az emberi szervezettel

Az algák és az emberi kapcsolatok között több is van, mint amilyennek látszik. Ilyen például az emberi pH-faktor. Mint azt már tudhatod, a pH a folyadékban lévő H + ionok koncentrációjának mértéke. Ha a pH értéke 7,0 alatt van, a H + ionok koncentrációja magas, és az oldatot savasnak nevezzük. Fordítva, ha a pH-érték magasabb, mint 7,0, a H + -ionok koncentrációja alacsony, és az oldatot bázikusnak vagy lúgosnak nevezzük.

A H + ionok koncentrációja vagy a pH NAGYON fontos tényező bármely enzimatikus reakcióban. Az egyik enzim 4-es pH-n jól működhet, míg egy másik 8-as pH-nál. Az emberek egy tengeri organizmusból fejlődtek ki, amely sok millió évvel ezelőtt sós vízben lebegett. Ennek a szervezetnek már sok enzim és fehérje működött, hogy megbizonyosodjon arról, hogy elegendő energiát tud-e szerezni a környezetéből a szaporodáshoz és a túléléshez.

Mivel ez a szervezetünk az óceánról származik, valamennyi enzimje megszokta, hogy az óceánéhoz hasonló pH-értéken dolgozik, és ez visszanyúlik az óceán partjai közelében élő baktériumokhoz és mikroszkopikus algákhoz. Ez az oka annak, hogy egyes tudósok szerint a vér pH-értéke megegyezik az óceánéval (és a só és más elektrolitok koncentrációja szintén nagyon hasonlít az óceánéihoz, magyarázva a vér sós ízét).

Bizonyos mikroalgákról a tudósok úgy tudják, hogy a „napenergia” hasznos forrásai lehetnek, és valójában egy jövőbeli energiaforrás lehet, ha úgy döntünk, hogy befektetünk ennek a  hasznosításába.

Mikroalgák megdöbbentő tápanyag forrásai

Ezek a mikroalgák megdöbbentő táplálkozási elemeket tartalmaznak: vitaminokat, makrominerálokat, nyomelemeket, esszenciális zsírsavakat, fehérjéket, nukleinsavakat (RNS és DNS), klorofillakat és a fitokémiai anyagok széles spektrumát. Ha arra gondolnak ez egy teljesértékű táplálék, minden olyan tápanyagot tartalmaznak, amelyet az emberi test igényel. Igen, szó szerint élhetne ezekből a mikroalgákból. Nem kellene még sokat sem enni belőlük, mivel nagyon koncentrált, táplálkozási szempontból nagyon sűrűek.

Nevük mint „mikro” nem tréfa, nem szójáték: ezek a szuperélelmiszerek mérete 2 és 8 mikron között mozog, ami körülbelül akkora, mint az emberi vérsejteké. Klorofilltartalmuk miatt zöld színűnek tűnnek. Betakarításukhoz speciális centrifugarendszerre van szükség, ez az egyik oka annak, hogy saját fogyasztásra nem tudják termelni a mikroalgákat. Olyan kereskedelmi feldolgozóktól kell beszereznie, akik ezeket a szuperételeket a világ olyan régióiban található hatalmas víztelepeken termesztik, ahol az éghajlat engedi – minél közelebb van az Egyenlítőhöz, annál jobb, mivel több a napfény.

Miért nincs feltüntetve az összes vitamin, tápanyag, a zöld algákon?

Ha a zöld alga komplex koncentrátumokat teljes „Vitamin tartalmú” címkével látnák el, akkor ezek a címkék, nem tartalmazhatnák mind az 5000 ismert tápanyagot a Zöld alga komplex készítménynél. Nulla finomított szénhidrát, emészthető fehérjében gazdag, esszenciális zsírsavakkal tele , nincsenek „rossz” zsírok, gazdag klorofillban, minden vitaminban, minden makro- és mikroásványt tartalmaz.  .

Az Algák gyógyító fitokémiai tartalmának nagy része, egyszerűen ismeretlen

Az alábbiakban felsorolok néhány ismert tápanyagok fontosak, de azt is fontos, hogy ezen szuperélelmiszerek gyógyító fitokémiai tartalmának nagy része, egyszerűen ismeretlen. A tudósok még nem izolálták és nevezték meg az ezekben az algákban található összes tápanyagot, így csupán az összes bennük található vitamin és ásványi anyag felsorolása nem eredményezne teljes képet. Nem csak azok a tápanyagok és fitotápanyagok számítanak, amelyekről tudunk.

Például az 1900-as évek elején az orvosok úgy gondolták, hogy csak négy vitaminra van szükség az emberi test számára. Most már több mint száz vitaminról, ásványi anyagról, aminosavról és más anyagról tudunk, amelyek az optimális egészség érdekében szükségesek. Például a B-vitamint egyszer egyetlen tápanyagnak gondolták, amely a rizs, a máj és az élesztő kivonataiban létezett. A kutatók később felfedezték, hogy ezek a kivonatok valójában több vitamint tartalmaznak, amelyek aztán megkülönböztető számokat kaptak. Ha még 1919-ben a B1-vitamin, az első felfedezett B-vitamin forma használatáról döntött volna, lemaradt volna a többi B-vitaminról, beleértve a B2, B3, B5, B6 vitamint, biotint, folsavat és minden fontosat kobalaminok B12-vitamin.

Az elkövetkező években minden bizonnyal még több tápanyagot fogunk felfedezni, és amikor ezt megtesszük, akkor valószínű, hogy már megtalálhatók a mikroalgákban.

Forrás: Roland Thomas  orvostudós, emelt szintű táplálkozás doktor – Dr. Michael Kiriac PhD sejttáplálkozás

.

Imunex Zöld alga komplex

5 értékes algát tartalmazó alga készítmény - Spirulina, Chlorella, Lithothamnium, KELP barna alga, Haematococcus Pluvialis Asztaxantin

Miért különlegesek a Zöld algák _

Ossza meg a véleményét

Shopping Cart