Magnézium, ásványi anyagok , jó minőségben a zöld algákban 

Magnézium, kalcium, jó minőségben a zöld algákban

Természetes ásványi anyagok

Zöld algák ásványi anyagok tárháza  

Bár a fehérjék az élet építőkövei, az embereknek több tucat nélkülözhetetlen nyomelemre van szükségük ahhoz, hogy számos enzim- és élettani rendszere működhessen. A tipikus étrendben úgy gondolják, hogy az ásványi anyagok hiánya sok ásványi anyagban és nyomelemben elterjedt, ami mélyen befolyásolhatja az egészséget és az anyagcserét.

Az algák természetes ásványi anyagokat tartalmaz, szemben a szervetlen ásványokkal.

Zöld algákban pár fontos ásványi anyag, nyomelem:

KÁLIUM: 

Kritikus ásványi anyag, amely szabályozza a test elektrolit-egyensúlyát. A hiány szívmegállást, magas vérnyomást, mellékvese kimerülést és izmok összeomlását okozhatja.

KALCIUM:

 A szervezetben a leggyakoribb ásványi anyag; Különösen fontos a csontok és a fogak egészsége szempontjából, de részt vesz az izmok idegi átadásában, a pH-ban és számos más energiával kapcsolatos anyagcserében. A hiányosságok csontritkuláshoz vezethetnek. A zöld alga komplex egy koncentrált kalciumtartalmú élelmiszer, amely több gramm / gramm mennyiséget ad, mint a tej.

CINK: 

Több mint harminc létfontosságú enzimatikus reakció sarkalatos pontja, amelyek mély hatást gyakorolnak a mentális egészségre, a bőr tónusára, a prosztata működésére és a gyógyító képességre.

MAGNÉZIUM: 

A hiány görcsös izomzavarokhoz vezethet, beleértve a szív rendellenességeit is. Segíti a C & B-vitaminok és a fehérjék asszimilációját. A magnézium megkönnyíti a kalcium felszívódását és segít a vérnyomás szabályozásában. Gramm grammonként, a zöld alga komplex az egyik legkoncentráltabb magnézium készítmény.

MANGÁN: 

Aktiválja az enzimrendszereket a cinkkel együtt. Elősegíti az acetilkolin neurotranszmitter aktivitását, és segít stabilizálni a vércukorszintet.

SZELÉN:

Szelén is szükséges az egészséghez. Késlelteti az öregedést, a káros oxidációt és a szabad gyökök képződését, csökkenti a rákkeltő anyagok toxikus hatását, és javítja a szív hatékonyságát.

VAS: 

Az algák az egyik legjobb természetes vaspótlás. A vas elősegíti a hemoglobin, az egészséges vörösvérsejtekben található oxigént szállító vér pigment képződését. A vashiány a leggyakoribb ásványianyag-hiány világszerte, különösen nők, gyermekek és idősebb emberek esetében. A fogyókúrás nők általában nem kapnak elegendő mennyiségű vasat, és vérszegénnyé válhatnak. A vas elengedhetetlen az erős vörösvérsejtek és az egészséges immunrendszer számára. Az algák vasban gazdag, sokkal gazdagabb, mint pl a jól ismert spenót. Az algák vastartalma az emberi szervezetben könnyebben felszívódik. Kutatások szerint a kék pigment fikocianin oldható komplexeket képez a vassal, és más ásványi anyagokkal az emésztés során, így a vas jobban hozzáférhetővé válik. Ezért a zöld algákban lévő vas, több mint kétszer jobban felszívódik, mint a zöldségekben és a legtöbb húsban található vas. A szintetikus vas-kiegészítők nem tudják azt a felszívódást mint az algák, ezért nem ajánlják sok vérbetegség esetén. Számos tanulmány azt mutatja, hogy a spirulinából származó vas 60% -kal jobban felszívódik, mint a vas-kiegészítők, például a vas-szulfát.

FOSZFOR: 

A második leggyakoribb ásványi anyag az emberi testben; gyakorlatilag minden sejtben megtalálható. Funkciók kalciummal a csontsűrűség fenntartása érdekében. Elősegíti a szénhidrátok és a B-vitaminok, a niacin és a riboflavin emésztését.

NÁTRIUM: 

A nátrium olyan elem, amelyre a testnek megfelelő működéshez szüksége van. A test a nátriumot használja a vérnyomás és a vér térfogatának szabályozására. A nátrium kritikus fontosságú az izmok és az idegek működésében is.  A Zöld Alga koncentrátumban található mikroalgák, nagyon kis mennyiségben tartalmaznak természetes nátriumot, így a szervezet fontos szükségleteit szolgálják, miközben elkerülik a túl sok nátrium veszélyét.

KRÓM:

Fontos a zsírok, szénhidrátok és az inzulin metabolizmusában. Serkenti az agy működéséhez, és számos más testfolyamathoz szükséges zsírsavak és koleszterin szintézisét.

Források:
 • Nyomelem elemzés – Északi analitikai laboratórium, New Jersey, 2007. január
 • FDA Talk Paper, No. 41.160, 1981. június 23., US Food and Drug Administration.
 • Jassby, Alan. A Spirulina táplálkozási és terápiás tulajdonságai. Proteus Corp, 1983.
 • Switzer, Larry. Spirulina, a teljes táplálék forradalma. Bantam, NY, 1982, p. 22.
 • Jassby, Alan. A Spirulina táplálkozási és terápiás tulajdonságai. Proteus Corp., 1983.
 • Vitaminok és ásványi anyagok teljes könyve az egészségért. szerk. a Prevention Magazine által. Rodale Press, Emmaus, PA, 1988, p. 149.
 • Jassby, Alan. Spirulina: a mikroalgák mint emberi táplálék modellje. Algák és emberi ügyek. Cambridge University Press, 1988, p. 158.
 • Jassby, Alan. A Spirulina táplálkozási és terápiás tulajdonságai. Proteus Corp. 1983.
 • Kataoka, N., Misaki, A. glikolipidek izolált spirulina maxima. Agric. Biol. Chem. 47 (10), 2349-2355, 1983.
 • Venkataraman, LV és Becker, EW biotechnológia és algák hasznosítása – az indiai tapasztalat. Sharada Press, Mangalore, India, 1985, 114–115.
 • Challem, Jack Joseph. Spirulina. Egy jó egészség útmutató. Keats Publishing, New Canaan CT, 1981, p. 15. Challem, p. 13.
 • Shimamatsu, H. Személyes kommunikáció, 1989. május 8.
 
Zöld alga komplex tapasztalatok betegektől

Ossza meg a véleményét

Shopping Cart