Vitaminok hihetetlen tárháza a zöld algákban

Vitaminok hihetetlen tárháza a zöld algákban

Vitaminok a zöld algákban

Vitaminok szerves formája a Zöld algákban 

Az algák közül ami egészségre hasznos, sőt teljesértékű élelmiszer, kettőt emelnénk ki, ez a spirulina, és a chlorella,  ami a zöld alga komplexben is megtalálhatók. A Zöld alga komplex bolygó ősi algák különleges keveréke.

A világon több mint 70 000 algafaj létezik

Mit tartalmaznak az a Zöld algák? Teljes B-vitamin-komplexet, az A-, D-, K-, E- és C-vitaminokat, és számos ásványi anyagot tartalmaz, beleértve a magnéziumot, a káliumot, a vasat és a kalciumot, valamint ezen vitaminok minden más tápanyag-társát, hogy működőképes és aktív legyen az emberi asszimilációhoz. A zöld algák kiválóan alkalmas bárkinek, egészen  a csecsemőkortól, az időskorig.

Zöld algák természetes vitamin forrás

Mivel a Zöld algák teljes értékű élelmiszer, ezért nem kúraszerűen fogyasztható, rendszeresen fogyasztható, és az adagolása sem okoz mellékhatást. Nem követhet el hibát a az algák fogyasztása során, szemben az izolált, és különálló vitaminok és ásványi anyagokkal. Nem kell attól tartani, hogy a fogyasztása az étkezéshez van kötve, nem befolyásolja a felszívódást. Lehet étkezés előtt, vagy közben, vagy étkezés után. Legfontosabb az algák hatékonyságához a megfelelő vízmennyiség.  A Zöld algákat ahogy a szervezetbe juttatjuk,  automatikusan teljes, és tökéletes tápanyagarányt kap a szervezet, a benne található vitaminok, vital-anyagoktól. Azt, ahogyan a természet vitaminokat és tápanyagokat állít elő a növényekben, a kémikusok ezt nem tudják megismételni, lemásolni, és ez soha nem is lesz lehetséges. A zöldpaprikában előforduló kis mennyiségű C-vitamin táplálkozási szempontból rendkívül funkcionális, szemben egy dobozból származó 1000 mg aszkorbinsav.

Továbbá, ha vitamin-kiegészítőket szed, akkor kockázatot vállal a vegyi anyagok kategóriájába tartozó izolátumok, és szintetikus vegyületek keverésével. NEM tudja fenntartani azt az egészséget amit a természet ad, ha több vitamint, és ásványi anyagot fogyaszt kiegészítőként.

Vitaminok szervetlen izolált formái

Több mint 16 éve nem ajánlom senkinek az izolátum-kiegészítőket, és soha nem fogom megbánni ezt a döntést. A tudományos kutatás, és kísérletileg a valós életben szerzett tapasztalatom szerint intellektuálisan meg vagyok győződve arról, hogy a vitaminok megszerzésének legjobb módja az, ha az ételed legyen a gyógyszeredNem érdekel, hogy mit mond vitamintársaság vagy tudós az izolátumokról / szeparátokról, ezek csak vegyszerek. A gyógyító energiák helyreállításának egyetlen módja a természetben előforduló vitaminok, ásványi anyagok, fitotápanyagok és egyéb tápanyagok, amelyek csak úgy kaphatók, ahogyan a természet szánta, az ételeiből, mint ahogy ezt zöld algák is tudják biztosítani természetes formában a szervezet számára. 

A zöld algák tartalmazzák azokat a vitaminokat, amelyekre minden élőlénynek szüksége van az anyagcsere-folyamatokhoz. Megtalálható az A, B, C, D, E, K vitamint, folsavat, inozitot és biotint:

Zöld alga vitaminok hatásai a szervezetre: 

A-VITAMIN:

 A testszövetek növekedéséhez és helyreállításához szükséges; segít fenntartani a sima, puha, betegségektől mentes bőrt; segít megvédeni a száj, az orr, a torok és a tüdő nyálkahártyáját, ezáltal csökkentve a fertőzésekre való hajlamot; véd a légszennyező anyagokkal szemben; ellensúlyozza az éjszakai vakságot és a gyenge látást; segíti a csontok és a fogak kialakulását. A jelenlegi orvosi kutatások azt mutatják, hogy a béta-karotinban (az A-vitamin előfutára) gazdag ételek segítenek csökkenteni a tüdőrák és egyes szájüregi daganatok kockázatát. A halmájolajból származó A-vitaminnal ellentétben az algakoncentrátumokból származó A-vitamin nem mérgező.

PIRRIDOXIN vagy B6:

Részt vesz a fehérje lebontásában és asszimilációjában. Védi a szív egészségét, csökkenti az ödémát és stabilizálja a női hormon szintjét. Dr. Carl Pfeiffer bebizonyította, hogy a B6 az ásványi cinkkel együtt képes gyógyítani a skizofrénia bizonyos formáit.

BIOTIN:

Olyan enzim, amely CO-t hordoz a szénhidrát-anyagcserében részt vevő bizonyos biokémiai reakciók során. Koenzimként működik más B-komplex vitaminok asszimilációjában is. A biotint nyers tojásfehérje és bizonyos típusú nyers hal fogyasztása pusztítja el.

COBALAMIN vagy B12:

Az összes vitamin közül a legnehezebb növényi eredetű. A zöld algák rendkívül gazdagok ebben a ritka vitaminban, 250 százalékkal többet tartalmaznak, mint a marha máj, amelyet korábban a természet leggazdagabb forrásának gondoltak. A zöld alga komplex egyetlen adagja könnyen meghaladja a napi ajánlott napi 1,5-3 mcg mennyiséget. A B12 hiány következtében káros vérszegénység, ideg degeneráció, korai szenilitás, kifejezett fáradtság, és skizofréniára emlékeztető mentális betegségek jelentkeznek.o.

PANTOTÉNSAV:

A „stressz” vitamin, amelyet a mellékvesék a koleszterinnel és a C-vitaminnal együtt használnak kortizon és más szteroidok előállítására a testi és lelki stressz hatására. A hiány ösztönzi az allergiák, fertőzések és degeneratív betegségek, például az ízületi gyulladás és a reuma iránti érzékenységet. A fekély és a hipoglikémia szintén összefüggésben áll e vitamin hiányával.

FOLSAV

Elengedhetetlen a vörösvértestek megfelelő hemoglobinképződéséhez. A hiány vérszegénységet, gyenge növekedést, a bőr pigmentációs rendellenességeit és a haj idő előtti őszülését eredményezi.

INOSITOL:

Vital lipotrop tápanyag, amely fenntartja a máj egészségét, és segít méregteleníteni a rákkeltő anyagokat, különösen a felesleges női hormonokat. Segít normalizálni a vér koleszterinszintjét. A kolinnal az inozitolt a máj felhasználja a lecitin előállításához. Az inozit a második leggyakoribb vitamin a szervezetben a niacin után. A legújabb tanulmányok azt mutatják, hogy az inozit biotinnal együtt csökkenti a fejbőr hajvesztését.

NIACIN:

Más néven nikotinsav és niacinamid, és / vagy nikotinamid – a B3-vitamin minden neve vagy formája – amely egy alternatív forma, a niacin elengedhetetlen a mentális egészséghez. Dr. Abram Hoffer, az orthomolecularis pszichiátria elismert úttörője, a niacin alkalmazásával teljesen enyhítette a skizofrén tüneteket. A Physicians ‘Desk Reference, egy gyógyszerészeti szöveg, amelyet az orvosok használnak a gyógyszerek felírásakor, felismeri a niacint hatékony koleszterinszint-csökkentő szerként.

RIBOFLAVIN vagy B2:

A leggyakoribb vitaminhiány a riboflaviné, amely szürkehályogot, látásromlást, könnyező szemeket és ekcémát eredményez.

TIAMIN vagy B1:

Koenzim az étrendi szénhidrátok lebontásában. Fenntartja a vér glükózszintjét. A hiány gyengeséget, szívkárosodást, hasi duzzanatot és gyenge oxigénellátást eredményez. A súlyos hiány halálhoz vezet; kritikus toxémia alakul ki metabolizálatlan szénhidrát töredékekből.

C VITAMIN:

Elengedhetetlen az egészséges fogak, íny és csontok számára; segít a sebek, hegszövetek és törések gyógyításában; megakadályozza a skorbutot; ellenállást alakít ki a fertőzésekkel szemben;  a megfázás megelőzésében és kezelésében; erőt ad az ereknek; elősegíti a vas felszívódását. A C-vitamin a kollagén szintéziséhez szükséges, a sejtek közötti „kötőanyag”, amely összetartja a szöveteket. Ez az egyik legfontosabb antioxidáns tápanyag. Megakadályozza a nitrátok (dohányfüstből, szmogból, szalonnából, ebédhúsból és néhány zöldségből származó) rákkeltő anyagokká történő átalakulását. Dr. Lines Pauling, a C-vitamin legfontosabb hatósága szerint a C-vitamin csökkenti bizonyos rákos megbetegedések kockázatát.

D-VITAMIN:

Javítja a kalcium és a foszfor felszívódását és felhasználását; szükséges a csontok és a fogak kialakulásához; stabil idegrendszert és normális szívműködést tart fenn

E VITAMIN: vagy TOKFEROL

A Zöld alga koncentrátumban található algák grammonként több E-vitamint tartalmaznak, mint a tiszta búzacsíra. Biológiai aktivitása 49% -kal nagyobb, mint a szintetikus E-vitaminé. Az E-vitamin védi a szív és az érrendszer egészségét, elősegíti a sejtek oxigénellátását és késlelteti az öregedést

Forrás: Roland Thomas  orvostudós, emelt szintű táplálkozás doktor – Dr. Michael Kiriac PhD alga-kutató, sejt-táplálkozás tudós professzor

Zöld alga beteg tapasztalatok, vélemények

Ossza meg a véleményét

Shopping Cart