Legtöbb méregtelenítő Klorofill, a Zöld algákban

Legtöbb méregtelenítő Klorofill a Zöld algákban

Klorofillal fényt is viszünk a szervezetbe

Klorofill erős gyulladáscsökkentő, antivirális hatású

Magas klorofilltartalma miatt (magasabb, mint a legtöbb hasonló zöld ételben) a Zöld algák hasznosak az egészségi állapotok kezelésében, ezt köszönheti, a klorofill energizáló, tisztító, megújító és gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt. Például az energiát ürítő vírusok és gombák, például a candida-overgrowth, az Epstein-Barr vírus, a krónikus fáradtság, immunhiányos szindróma (CFIDS) és az AIDS elleni védekezést fokozzák a klorofill immunerősítő és antivirális tulajdonságai.

Klorofill magját magnézium alkotja

Számos fontos természetes anyag a kelát. A kelátok egy nagy szerves molekulához kötött központi fémionból állnak, amely szénből, hidrogénből és egyéb elemekből, például oxigénből és nitrogénből áll. Az egyik ilyen kelát a klorofill: az algák és növények zöld pigmentje. A klorofillban a központi ion magnézium, a nagy szerves molekula pedig porfirin. A porfirin négy nitrogénatomot tartalmaz, amelyek négyszögletes síkban kötődnek a magnéziumhoz.

"a" Klorofill minden növényben és algákban, "b" Klorofill csak az algákban

A klorofillnak többféle fajtája létezik, a legfontosabb az „a” klorofill. Ez a molekula teszi lehetővé a fotoszintézist. Energiájú elektronjait továbbadja a cukrokat előállító molekuláknak. Minden fotoszintetizáló növény, algák és cianobaktériumok (kék-zöld algák) „a” klorofillt tartalmaznak. A klorofill második fajtája a „b” klorofill, amely csak zöld algákban és növényekben fordul elő. A zöld algák a legváltozatosabb alga csoportok, több mint 7000 faj nő meg különböző élőhelyeken.

A Zöld alga komplex klorofillja a fény / energia metabolizmusa

Az energia létfontosságú erő, amelyre szükségünk van az élethez. A nap erőinek felszabadításával a szénhidrátoktól és a lipidektől energiát nyerhetünk a fényből. A fotoszintézis révén bizonyos mikroalgák, mint a cianobaktériumok, képesek a napfény energiáját a molekuláris reakcióközpontokba átvinni, hogy kémiai energiává alakuljanak majdnem 100% -os hatékonysággal

A fényből származó energiát némileg közvetlenül napfényként fogadják, de sokkal nagyobb mennyiségben kapják meg az ételeink. A fotoszintézis által szénhidrátokban tárolt kémiai energia szinte valamennyi élő organizmusban biokémiai reakciókat hajt végre. A fény erőinek felszabadítása az ételektől megköveteli a keményítők, cukrok és zsírok kiegyensúlyozott szétbontását, amelyek a fény hordozói.

A klorofill a fényenergia pásztora és szerepe

A klorofill molekula központi atomjában a magnézium található, ahol a napfény összegyűlik, hogy felszabadítsa azokat a cukrokat, keményítőket és zsírokat, amelyekből végül energiánkat kapjuk. A magnézium mindenütt jelen van a Krebs (citromsav) ciklusban: a katabolikus lépések, amelyekben szétszereljük a cukrokat és zsírokat.

A fotoszintetikus reakciót képező Krebs-ciklusban a szén-dioxidot víz redukálja, vagyis az elektronok átkerülnek a vízből a szén-dioxidba. A klorofill segít ebben az átvitelben. Amikor a klorofill elnyeli a fényenergiát, a klorofillban lévő elektron gerjesztődik alacsonyabb energiaállapotból magasabb energiaállapotba. Ebben a magasabb energiájú állapotban ez az elektron könnyebben átkerül egy másik molekulába. Ez elindítja az elektronátviteli lépések láncolatát, amely egy szén-dioxidra átvitt elektronokkal zárul le. Eközben az a klorofill, amelynek a  feladta az elektront, képes elfogadni egy elektront egy másik molekulából. Ezzel véget ér egy folyamat, amely egy elektron eltávolításával kezdődött a vízből.
Így a klorofill áll a szén-dioxid és a víz fotoszintetikus oxidációs-redukciós reakciójának középpontjában.

Klorofill és vér-regenerálás („zöld vér”)

A klorofillt néha „zöld vérnek” nevezik, mivel hasonlóságot mutat az emberi vérsejtekben található hemoglobin molekulával. Valójában mindkettő majdnem azonos molekuláris szerkezettel rendelkezik, az úgynevezett pirrolgyűrűkkel, és mindkét anyag kémiailag porfirin pigmentként ismert.

A különbség közöttük az, hogy a klorofill magjában magnézium-iont tartalmaz, míg a hemoglobin vasmolekulát tartalmaz. A magnézium zöld színt kölcsönöz a klorofill molekulának, és részt vesz más anyagok szintézisében, míg a vas vörös színt ad a hemoglobinnak, és megváltoztatja a porfirin molekula működését a légzésre és az anyagok lebontására. De talán a legérdekesebb kapcsolat a zöld élelmiszerek és a vér között a két színes pigment, a hem és a klorofill szerkezetének hasonlósága.

Számos oka lehet annak, hogy a gabonafű és más sötétzöld növények „vérépítő” ételeknek tekinthetők. A gabonafűben található vitaminok és ásványi anyagok elengedhetetlenek az egészséges vér összetevőinek szintéziséhez és működéséhez.

A két molekula közötti biológiai kapcsolat, bár több mint 60 évig tanulmányozták, még mindig nem teljesen világos. Úgy tűnik azonban, hogy a klorofill emésztési termékeinek kis mennyisége stimulálhatja a hem vagy a globin szintézisét, mind állatokban, mind emberekben.

Miért más a Zöld alga komplex klorofill tartalma?

A Zöld alga komplexekben található algák a leggazdagabb klorofill források. Nincs ennél tisztítóbb és méregtelenítőbb, mint a klorofill, és a nyugati étrendet követőknek ( a feldolgozott élelmiszerekben szenvedőknek) nagy szükségük van tisztításra és méregtelenítésre.

A klorofill ionokat szabadít fel, ha a napfény energiája megérinti. Ezek a szabad ionok serkentik a fehérjéket, vitaminokat és cukrokat képző biokémiai reakciókat.

Zöld alga Klorofill leukémiára és az anaemiára

Úgy gondolják, hogy ha a klorofill elegendő mennyiségű vassal kerül be, magnéziumja kiszorítható, és így hemoglobin molekula keletkezik. Japánban és Oroszországban végzett kísérletek kimutatták, hogy az algáknak kifejezett pozitív hatása van a leukémiára és az anaemiára, valószínűleg a klorofill hemoglobinná történő átalakulásának köszönhetően. Természetesen önmagában a spirulina magas tápanyag-sűrűsége, különösen a vérépítő B12-vitamin, a folsav és az aminosavak, szintén hasznos a vérszegénység kezelésében.

Klorofill az emésztőrendszerre

A klorofillnak más pozitív előnyei is vannak a szervezet számára. Növeli a perisztaltikus hatást, így enyhíti a székrekedést, és normalizálja az emésztőrendszeri savak szekrécióját is. Ezenkívül csillapítja a gyulladást és csökkenti a gyomorfekélyekkel járó felesleges pepszinkiválasztást.

Klorofill erős seb, szövet regeneráló hatása

A második világháború alatt a klorofill szárító hatása és antiszeptikus tulajdonságai általánosan használt elsősegély-nyújtási intézkedéssé tették a sebek meggyulladásának megakadályozását. Ezenkívül a klorofill megnyugtatja a duzzanatot és elősegíti a granulálódást, ezt a folyamatot az új szövetek regenerálják a sérülésekkel szemben.

Klorofill hatása;  máj, szív érrendszerre

Úgy tűnik, hogy a klorofill elősegíti a károsodott májsejtek regenerálódását, és az erek tisztításával növeli az összes szerv keringését. A szívben a klorofill elősegíti az összehúzódást vezérlő idegi impulzusok továbbítását. A pulzus lassul, mégis minden összehúzódás megnövekszik, így javul a szívmunka általános hatékonysága.

Klorofill szükséges az elkerülhetetlen nehézfémek ellen

Egy másik érdekes szempont, hogy a klorofillról ismert, hogy segít eltávolítani a szervezetből azokat a nehézfémeket, amelyek a szennyezett élelmiszerek bevitele miatt felhalmozódtak. Bizonyos típusú tenger gyümölcsei különösen ismertek veszélyes mennyiségű nehézfémeket, például higanyt tartalmaznak. Ezek a szennyeződések megtalálhatók az állati termékekben, és még a nem ökológiai növényekben is. Ha finomított ételeket fogyasztott, akkor kétségtelenül van higany, kadmium, arzén, ólom, PCB-k és egyéb szennyező anyagok a testében. A Zöld algákban található klorofill valójában segít eltávolítani a szervezetből azokat a nehézfémeket, amelyek egészséged számára betegségek kialakulásához vezet.

A szennyező anyagok másik gyakori forrása a higgany-tömések amelyeket a fogorvosok használnak. Ezüst tölteléknek hívják őket, mivel nem akarják nyíltan beismerni, hogy továbbra is a higanyt – a bolygó egyik legerősebb idegméregét – teszik a betegek szájába. Ezek a higany-tömések egyenletes higanygőzöket bocsátanak ki, amelyek felszívódnak a testébe. E higany töltelékek apró darabjai gyakran megrepednek, elszakadnak és lenyelik az étellel együtt. (Napjainkban már az amalgám töméseket, kicserélik az új technológiai tömésekre.) A Zöld alga segíthet megvédeni Önt azzal, hogy ki kíséri a higanyt a testéből, mielőtt az kárt okozhatna. 

A klorofill nem csak megvéd a higanytól, nehézfémektől, ennél sokkal több szegmensben segíti a szervezetet. Pl. Úgy méregtelenít hogy közben támogatja a máj működését hogy a teste jobban elvégezhesse a méreganyagok eltávolítását a rendszerből.

Forrás: Roland Thomas  orvostudós, emelt szintű táplálkozás doktor – Dr. Michael Kiriac PhD alga-kutató, sejt-táplálkozás tudós professzor

Zöld alga komplex tapasztalatok, vélemények betegektől

Ossza meg a véleményét

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart

Zöldalga hírlevél

INGYENES ÉS PROFESSZIONÁLIS