Antioxidánsok hihetetlen ereje a zöld algákban

Zöld alga antioxidánsok

Legjobb antioxidánsok a zöld algákban

Míg az Alga-koncentrátumok (Zöld alga komplex) lenyűgöző fehérje-, ásványi anyag- és vitaminértéke lenyűgöző, ezek a periódusos organizmusok gazdagok az élet számára biokémiailag fontos pigmentekben is. Pigmentek nélkül az organizmusok nem tudták szintetizálni az enzimek sokaságát, amelyek szükségesek az anyagcsere egyensúlyához.

Zöld algák magas pigment, karotinoid tartalma

Az alga koncentrátumok magas szintű enzimatikus pigmenteket, és kevert karotinoidokat tartalmaznak. Az elmúlt években ezek a pigmentek és karotinoidok óriási figyelmet kaptak, mint lehetséges rákellenes és öregedésgátló vegyületek. A karotinoidok erős antioxidánsok, amelyek megvédik a test sejtjeit a szabad gyökök okozta károsodásoktól. Úgy gondolják, hogy a karotinoidok, és különösen a béta-karotin és az alfa-karotin fokozzák az immunrendszer működését.

A karotinoidok a természetben előforduló pigmentek egyik legelterjedtebb csoportját képviselik. Ezek a vegyületek nagyrészt felelősek a gyümölcsök és zöldségek piros, sárga és narancssárga színéért, és sok sötétzöld zöldségben is megtalálhatók. Az észak-amerikai étrendben a leggyakoribb karotinoidok a béta-karotin, az alfa-karotin, a gamma-karotin, a likopin, a lutein, a béta-kriptoxantin, a zeaxanthin és az asztaxantin.

Bevitt A-vitamin más, mint a szükséges természetes A-vitamin 

Az igazi A-vitamin az előre kialakított állapotban csak állati eredetű forrásokban található meg, például a májban. Ez az A-vitamin olyan formája, amely néha toxikussággal és túladagolással jár, mivel zsírban oldódik és nem választódik ki könnyen a szervezetből.

A növényi élelmiszerekben található egyes anyagok nem valódi vitaminok, hanem olyan prekurzorokat nyújtanak, amelyekből a szervezet szintetizálhatja a megfelelő vitaminokat. Az Alga-koncentrátumok karotinoid-vegyületei ilyen jellegűek, mivel az A-vitamin előállításához használják őket.

Az állati eredetű A-vitaminnal szemben az Alga-Koncentrátumokban található karotinoid-komplexek csak szükség szerint alakulnak A-vitaminná, ezáltal minimalizálva a toxicitás veszélyeit. A természetben az algák az A-vitamin prekurzorainak elsődleges forrása – az algakarotinoidokból származnak.

A 20. század végéig ezeknek a karotinoidoknak a funkcióit csak a lehetséges A-vitamin-aktivitásuk tekintetében tárgyalták. De azóta kiderült, hogy a karotinoidok családjának egyes tagjait, az ismert 600-ból körülbelül 50 karotinoidot „pro-A-vitamin” vegyületeknek nevezik, mivel a test átalakíthatja retinollá, az A-vitamin aktív formájává.

Az Alga-koncentrátum tartalmaznak néhány ilyen „pro-A-vitamin” vegyületet, és különösen néhány olyan vegyületet, például az alfa-karotint, amely „pro-pro A-vitaminként” ismert, mivel képesek nemcsak a sejtmembránon áthaladni, hanem a sejtmembránon átívelni.

Az alga-koncentrátumok sok ilyen sárga / narancssárga pigmentet tartalmaznak, amelyekből pro- és pro-pro-A-vitamin állítható elő:

Pigmentek jelentősége az anyagcsere folyamatokra :

  • Alfa-karotin
  • Béta karotin
  • Phycocyanin
  • Xanthophylis
  • Kriptoxantin
  • Echinenone
  • Zeaxanthin
  • Lutein
  • Licopén
  • Asztaxantin

Stb.
Ezek és számos kisebb pigment, például a phikoeritrin, tetrapirrol, fitonadion és a karotinoidok nemcsak az élő szervezetek „színét” jelentik, hanem az egész szervezet anyagcsere folyamatainak folytatására szolgálnak. Pigmentek nélkül az enzimatikus reakciók csökkennek, így a sejtek szétesnek. 

Forrás: Roland Thomas  orvostudós, emelt szintű táplálkozás doktor – Dr. Michael Kiriac PhD alga-kutató, sejt-táplálkozás tudós professzor

Imunex Zöld alga komplex tapasztalatok, vélemények betegektől

Ossza meg a véleményét

Shopping Cart