A Zöld algák gazdag esszenciális zsírsavak (EFA) forrása

A Zöld algák gazdag esszenciális zsírsavak (EFA) forrása
F-vitamin a Zöld algákban

Gyógyító jó zsírok a Zöld algákban

Az esszenciális zsírsavak (EFA-k) vagy „a jó zsírok, amelyek gyógyítanak” azok a zsírok, amelyekről az utóbbi években egyre többet hallani. A testünk nem tud nélkülük élni. Szükségesek az egészséges szív, az egészséges idegrendszer, az egészséges immunrendszer és különösen az egészséges agy számára (az emberi agy körülbelül 80% zsírtartalmú).

Esszenciális zsírsavak a vérnyomás, érrendszer rugalmasságáért

Az esszenciális zsírsavak, amelyeket néha F-vitaminnak neveznek, többek között a linolsav, a linolénsav, az arachidonsav és még sok más. Néhányat a szervezet prosztaglandinok előállítására használ, amelyek lokalizált szöveti hormonok, amelyek segítik a vérnyomás és a kapilláris rugalmasság szabályozását.

Omega-3, 6, zsírsavat nem tudja előállítani a szervezet

Az emberi test az élelmiszerekből származó zsírsavakat használja fel szövetek építéséhez és speciális funkciókhoz, például prosztaglandinok előállításához. Az esszenciális zsírsavak a zsírsavak egyik fő csoportja, amelyek többszörösen telítetlenek, és két fő csoportot tartalmaznak, az omega-3 és az omega-6 zsírsavakat. Azért hívják őket „nélkülözhetetlennek”, mert a test nem tudja elkészíteni őket, hanem táplálékból kell megszereznie.

Az omega-3 és az omega-6 kifejezések valójában két zsírsavcsaládot jelölnek; az előbbi rendelkezik az első kettős kötéssel a zsírsavlánc végének harmadik szénén, az utóbbi pedig a zsírsavlánc végének hatodik szénén az első kettős kötéssel. Az omega-6 család első zsírsavát, linolsavnak nevezik. 18 szenet tartalmaz és 2 kettős kötéssel rendelkezik.

Esszenciális zsírsavak részt vesznek minden test-funkcióban

Az esszenciális zsírsavak az összes sejtben részt vesznek a légzésben, és különösen fontosak az oxigén szállításában. Hatással vannak a haj, a bőr és a körmök egészségére, és segítenek a koleszterin lebontásában a véráramban. Nem veszélyes zsírok, de létfontosságúak az egészség szempontjából.

Ha bármit olvasott az alacsony szénhidráttartalmú diétáról vagy a „mediterrán étrendről”, akkor tudja, hogy az ezeket a zsírsavakat tartalmazó egészséges olajok fogyasztása elképesztő egészségügyi előnyökkel jár az emberi szervezetben. A szívbetegségek és a különféle kardiovaszkuláris rendellenességek gyorsan és pozitívan reagálnak az EFA-ra. Javul az agyműködés, a cukorbetegséget kordában tartják, a vércukorszintet szabályozzák, és a rákkockázat hamarosan elesik.

Legtöbben úgy gondolják, hogy ezek az olajok halakból vagy magvakból származnak. Éppen ezért kellemesen meglepődtem, amikor megtudtam, hogy a Zöld alga koncentrátumok tartalmaznak Omega 3, 6, 9, GLA-t és még számos EFA-t, köztük néhányat, amelyek még nincsenek dokumentálva vagy fel nem fedeztek. Különösen magas a GLA, amely kritikus tápanyag, amely általánosan hiányzik az általános étrendből.

Forrás: Roland Thomas  orvostudós, emelt szintű táplálkozás doktor – Dr. Michael Kiriac PhD alga-kutató, sejt-táplálkozás tudós professzor

Imunex Zöld alga komplex vélemények betegektől

Ossza meg a véleményét

Shopping Cart