Zöld algákban az Omega zsírsavak stimulálja a fő hormonokat

A zöld algákban a omega zsírsavak stimulálja a fő hormonokat
Zöld algák tartalmaznak omega-3, omega-6, omega-9, zsírsavakat

Zöld alga a kismamáknak az egészséges csecsemőkért  

Talán hallott már a gamma-linolénsavról (GLA) és a dokozahexaénsavról (DHA). Az emberi anyatejben magas a GLA, valószínűleg annak köszönhető, hogy a csecsemőnek szüksége van agyépítő zsírokra. Mivel azonban sok csecsemő soha nem érte el az anyatej fontos táplálkozási előnyeit, egész életében GLA-hiányosak voltak. A feldolgozott élelmiszerek nem tartalmaz GLA-t, és az alacsony szénhidráttartalmú diéták sem tartalmaznak.

Spirulina és Chlorella Omega zsírsav tartalma

A Zöld alga komplex kétféle olyan algát tartalmaz, (Spirulina, Chlorella) amelyek GLA-ban gazdagok, és alfa-linolénsavat (ALA) omega-3, linolsavat (LA) omega- 9, sztearidonsavat (SDA), eikozapentaénsavat (EPA), dokozahexaénsavat (DHA) is tartalmaznak és arachidonsav (AA).

A GLA az omega-6 család második zsírsavja. 18 szénatomja és három kettős kötése van (az első kettős kötés hat szénnel helyezkedik el a végétől). Az omega-6 család harmadik zsírsavja a dihomo-gamma-linolénsav (DGLA) 20 szénnel és három kettős kötéssel. Következik az arachidonsav (AA) 20 szénnel és 4 kettős kötéssel. Az 1. sorozat prosztaglandinjai DGLA-ból, a 2. sorozat prosztaglandinjai AA-ból készülnek. Így a GLA fontos átmeneti termék ezen prosztaglandinok szintéziséhez.

GLA  immunerősítő, vércukorszint szabályozó

A Zöld alga komplex koncentrátumokban előforduló GLA impozáns immunstimuláló és -erősítő tulajdonságokkal rendelkezik. A GLA nemcsak a vércukorszint szabályozásáról és az agy fontos tápanyagainak biztosításáról ismert; immunerősítő tulajdonságokkal is rendelkezik. Tény, hogy Dr. Hass, a Táplálkozással egészségesek szerzője szerint a GLA hatékonynak bizonyult a következő egészségi állapotokban:

GLA hatékony az alábbi egészségi állapotokra 

 • Szív- és érrendszeri betegségek – gyulladáscsökkentő hatás; a vérlemezke aggregáció csökkentése, ezáltal az alvadás csökkentése; a vérnyomás csökkentése az érhang csökkentésével; koleszterinszint-csökkentő hatás.
 • Arthritis (rheumatoid arthritis és más gyulladásos rendellenességek) – gyulladáscsökkentő hatás; immunvédelem; az esetleges EFA és GLA hiányosságainak kijavítása.
 • Bőrbetegségek (ekcéma, pattanások, dermatitis) – gyulladáscsökkentő hatás; EFA funkciók; immun támogatás.
 • Allergia, asztma – gyulladáscsökkentő hatás; EFA funkció; immun támogatás.
 • Szklerózis multiplex – idegvezetés; az esetleges EFA és GLA hiány korrekciója; immunvédelem; csökkent vérlemezke-aggregáció; egyensúlyban tartva a prosztaglandinokat.
GLA kutatások, tanulmányok

Lényegében a GLA különféle mechanizmusok révén segíti az immunrendszer támogatását, és előnyei messze túlmutatnak az egyszerű immunrendszer működésén. Számos tanulmány készült a GLA egészségjavító hatásairól, és ezek lenyűgöző eredményeket mutatnak be ennek a jótékony tápanyagnak. Az 1980-as években a GLA-t intenzívebben tanulmányozták, mint bármely más tápanyagot. Körülbelül 200 klinikai vizsgálatra került sor a világ egyetemi kórházaiban és orvosi iskoláiban. E kutatók egyike, Dr. Horrobin kijelenti, hogy tanulmányai arra késztették, hogy „az esszenciális zsírsavak hiánya az emberi biokémia egyik leggyakoribb hibája és számos betegség jelentős tényezője lehet”. Az esszenciális zsírsavak különösen fontosak az idegrendszer, az izmok, az endokrin és az immunrendszer működésében, mivel amikor az embereknek nincs megfelelő egyensúlya az EFA-kban,

A GLA hatékonynak bizonyult számos súlyos betegség kezelésében. Kettős-vak, placebo-kontrollos vizsgálatok az atópiás ekcéma esetében azt mutatják, hogy a GLA javítja a bőr állapotát, enyhíti a viszketést és csökkenti a szükséges szteroid gyógyszerek mennyiségét. Az angliai Bristoli Egyetemen végzett nagy, placebo-kontrollos vizsgálatban mind a felnőttek, mind a gyermekek jelentős javulást mutattak. A cukorbetegséggel kapcsolatos klinikai vizsgálatok során a GLA megfordította a neurológiai károsodásokat és csökkentette a plazma koleszterinszintjét és trigliceridjeit. A GLA szintén hasznosnak bizonyult a Sjogren-szindróma kezelésében.

GLA leggazdagabb táplálékforrásai

A GLA leggazdagabb teljes táplálékforrásai az anyatej, a spirulina mikroalgák, valamint a borágó, a fekete ribizli, és a ligetszépe magjai. A GLA fontos a növekedés és fejlődés szempontjából, és leginkább az anyatejben található meg; A spirulina (amint azt az Imunex zöld alga komplex tartalmazza) a következő legmagasabb teljes élelmiszer-forrás. Gyakran ajánljuk olyan embereknek, akiket soha nem szoptattak annak érdekében, hogy elősegítsék a hormonális és mentális fejlődést, amely soha nem fordult elő csecsemőkorban a megfelelő táplálkozás hiánya miatt. (A szokásos 6 gramm (kapszula)  adag, jó napi GLA-forrást tartalmaz.)
– Az algáka teljes ételekkel történő gyógyításban, Paul Pitchford

Az általános étrendre jellemző magas telített zsírtartalmú ételek blokkolhatják az esszenciális zsírsavak jótékony hatását az emberi testben, ami betegséghez vezethet.

A gamma-linolénsav (GLA), az esszenciális zsírsav, a test prosztaglandinjainak előfutára: a szervezet számos funkcióját szabályozó mesterhormon. A prosztaglandin PGE1 számos feladatban vesz részt, beleértve a vérnyomás szabályozását, a koleszterinszintézist, a gyulladást és a sejtproliferációt. A PGE1 általában étkezési linolénsavból képződik, és a GLA PGE1-re fejlődik. Az étrendben telített zsírok, alkohol és egyéb tényezők gátolhatják ezt a folyamatot, ami GLA-hiányt és elnyomott PGE1-képződést eredményezhet.

GLA napi hiánya mit okozhat?

Számos tanulmány kimutatta, hogy a GLA-hiány jelentkezhet degeneratív betegségekben és más egészségügyi problémákban. Klinikai vizsgálatok azt mutatják, hogy a GLA étrendi bevitele segíthet az ízületi gyulladásban, a szívbetegségben, az elhízásban, és a cinkhiányban. Az alkoholizmus, a mániás depresszió, az öregedési tünetek és a skizofrénia szintén részben a GLA hiányának tulajdonítható. szívbetegségek, premenstruációs stressz, elhízás, ízületi gyulladás és alkoholizmus. Spanyolországban a spirulina és a ligetszépeolajban lévő GLA-t különféle krónikus egészségügyi problémák kezelésére írják fel. (Bárcsak itt tartana az egészségügy Magyarországon)

A GLA kevés ismert forrása a ligetszépe növény növényi olaja, a fekete ribizli és a borágómag, a gombaolajok, bizonyos algák és az emberi tej.

De a Zöld alga komplex is biztosíthatja életének minden napján! Néhány gramm (6g) a Zöld alga komplexből legalább 100mg EFA-t tartalmaz. Ez jól dokumentált. 10,11,12. Ez körülbelül 5% esszenciális zsírsavat, 20% -a GLA..

Hivatkozások
 • Jassby, Alan. A Spirulina táplálkozási és terápiás tulajdonságai. Proteus Corp. 1983.
 • Tudge, C. Miért kell mindannyiunknak a ligetszépe. New Scientist, 1981. november, 506: 23.
 • Kunkel, SL és mtsai. A krónikus gyulladás elnyomása a ligetszépe olajjal. Progress in Lipids, 1982, Vol. 20. o. 885-888.
 • Kernoff, PBA és mtsai. A DGLA antitrombotikus potenciálja az emberben. Brit Med. Journal, 1977, 2: 1441-1444.
 • Vadaddi, KS, Horrobin, DF A ligetszépeolaj által termelt fogyás. IRSC Med. Sci., 1979, 7:52.
 • Huang, YS és mtsai. A cinkhiány biológiai hatásait korrigálta a GLA. Atheroscelosis, 1982, 41: 193-208.
 • Horrobin, DF A prosztaglandin E1 és az esszenciális zsírsavak lehetséges szerepe a mániában, a depresszióban és az alkoholizmusban. Progress in Lipids, 1981. 20. kötet, 539-541. Horrobin, DF A delta-6-deszaturáz aktivitás elvesztése, mint az öregedés kulcstényezője. Med Hypotheses, 7: 1211-1220, 1981.
 • Passwater, RA ligetszépe olaj. Keats Publishing Co. Új-Kánaán, CT, 1981.
 • Lopez-Romero, D. Gamma linolénsav a gyengeségek kezelésének alapjaként a ligetszépeolajjal és a spirulinával. Med. Holistica, Madrid, Spanyolország, 1987. október 12.
 • Hudson és Karlis. Az alga spirulina lipidjei. J. Sci Food Agric., 25, 759 (1974)].
 • Nichols, B., Wood, B. A gamma-linolénsav előfordulása és bioszintézise a spirulina platensis-ben. Lipids, 1986, 3. kötet, 1. szám, 46-50.
 • Roughhan, P. Grattan. Spirulina: Az étrendi gamma-linolénsav forrása? J.Sci. Food Agric., 1989, 47, 85-93.
Imunex Zöld alga komplex vélemények betegektől
 

Ossza meg a véleményét

Shopping Cart