
Zöld algák erősen lúgosító ételek közé tartoznak
Savasító ételek , lúgos ásványi anyagokat húz ki a csontokból
A pH-egyensúly kritikus az emberi egészség szempontjából, és vérének pH-értékét pontosan (a pH-skálán 7,2 körül) kell tartani. Erősen savas ételek és italok fogyasztása egyensúlyhiányt okoz a test pH-jában. A test úgy reagál, hogy a savasságot viselkedési és biokémiai stratégiákkal ellensúlyozza, amelyek kiküszöbölik ezeket a felesleges savakat
Savas ételek pH-egyensúlyhiányt okoznak
Az emberek nagy többsége túlságosan savas étrendet fogyaszt. Szinte minden finomított étel – cukrokkal, fehér liszttel és más egészségtelen összetevőkkel készült – savas jellegű. Az üdítők és a legtöbb feldolgozott gyümölcsital különösen savas. Ezek a savas ételek, rutinszerűen lenyelve, pH-egyensúly hiányt okoznak az emberi testben.
A pH-egyensúly kritikus az emberi egészség szempontjából, és vérének pH-értékét pontosan (a pH-skálán 7,2 körül) kell tartani. Erősen savas ételek és italok fogyasztása egyensúlyhiányt okoz a test pH-jában. A test úgy reagál, hogy a savasságot viselkedési és biokémiai stratégiákkal ellensúlyozza, amelyek kiküszöbölik ezeket a felesleges savakat.
Savas környezet egyik ellensúlyozása, a friss oxigén
Az egyik ilyen stratégia az étkezési savak feleslegének ellensúlyozására a légzés növelése, mivel a szén-dioxid savas, az oxigén pedig lúgos. Több oxigén belélegzésével és több szén-dioxid kilégzésével a test a saját pH-jának szabályozásán dolgozik. Pontosan ezért hiperventilálódik a magas vércukorszinttel rendelkező cukorbetegek: vérük túl savas, és testük egyszerűen megpróbálja visszaállítani a megfelelő pH-egyensúlyt.
Savas ételek, italok, ásványi anyagok kimerülését okozza
A test által követett másik stratégia az, hogy lúgos ásványi anyagokat húz ki a csontokból, amelyek nagy kalcium- és egyéb lúgos ásványi anyagok raktárai, és ezeket az ásványi anyagokat használja fel az elfogyasztott savas ételek és italok ellen. Éppen ezért az üdítőitalok fogyasztása közismerten az ásványi anyagok kimerülését okozza a szervezet csontjaiban, ami csonttömeg-sűrűség csökkenést és csontritkulás kialakulását eredményezheti. Minél több üdítőt fogyaszt, annál gyengébbek lesznek a csontjai.
Erősen lúgosító Zöld algák könnyedén helyreállítja a pH-egyensúlyt
A mikroalgák kényelmes megoldást kínálnak a legtöbb étrend pH-problémájára. A Zöld alga komplex koncentrátumok lúgosak, ami azt jelenti, hogy ellensúlyozzák a savas ételeket és segítenek a pH-szint emelésében a skála lúgos oldala felé. Ez pedig elősegíti a megnövekedett csonttömeget (mivel a testének nem kell feláldoznia a kalciumot a pH kiegyensúlyozásához), és jelentősen javítja az anyagcsere funkciókat. A lúgosabb ételek fogyasztása szorosan összefügg az immunrendszer javulásával, a mentális funkcióval, a vesefunkcióval és a magasabb energiaszinttel, többek között a fontos előnyökkel.
A sok húsfogyasztás az savasító étel
A magas fehérjetartalmú / alacsony szénhidráttartalmú étrend szintén ismert, hogy erősen savas, mivel a hús egyenesen savas skálán van. Éppen ezért a táplálkozási szempontból rossz szénhidráttartalmú étrend fogyásának egy része valójában a csonttömeg csökkenése, nem pedig a testzsír vesztesége! Azáltal, hogy néhány húst spirulinából származó fehérjével helyettesítenek, az alacsony szénhidráttartalmú diéták javíthatják általános pH-egyensúlyukat, miközben fehérjéjüket (és táplálkozás szempontjából is megbízhatóbb forrásból is) megkapják.
A Zöld alga koncentrátumok felhasználhatók pH-kiegyensúlyozó ételként. Természetesen a legjobb eredményeket akkor éri el, ha ezt a szuperélelmiszert hozzáadja étrendjéhez, és elkerüli a savas ételek és italok, például az üdítők fogyasztását.
Forrás: Roland Thomas orvostudós, emelt szintű táplálkozás doktor – Dr. Michael Kiriac PhD alga-kutató, sejt-táplálkozás tudós professzor
Zöld alga komplex beteg tapasztalatok