Imunex komplex magas szintű tiszta Asztaxantint tartalmaz

Imunex komplex tiszta Asztaxantint, az antioxidánsok királyát tartalmazza
Asztaxantin antioxidáns páratlan erőssége

Asztaxantin előnyei indokolttá teszi a napi fogyasztását

Az asztaxantin a karotinoid-komplex pigmentje, amely megtalálható a Zöld alga komplex koncentrátumban. Tiszta magas minőségű Asztaxantin a Haematococcus pluvialis mikroalgában található. Ez egy oxigénezett pigment, amelyet xantofillnak hívnak. Egyedülálló molekulaszerkezete kiváló antioxidáns kapacitást biztosít.

Asztaxantin tiszta antioxidáns hatás

Asztaxantin    –   Tiszta antioxidáns   

Béta-karoton –    Anti-és prooxidáns

Lycopene      –    Anti-és prooxidáns

Zeaxanthin   –    Anti-és prooxidáns 

Asztaxantin a leghatékonyabb a lipidperoxidáció ellen

( lipidperoxidáció az a folyamat, amelyben a lipidmolekula szabadgyök-állapotba kerül, és ezzel peroxigyökké alaku)

 – Az asztaxantin 20-40-szer hatékonyabb antioxidánsként, mint a béta-karotin

– Akár 500-szor hatékonyabb a lipidperoxidáció gátlásában, mint a C-vitamin

– Akár 1000-szer hatékonyabb a lipid-peroxidáció gátlásában, mint az E-vitamin

– Nagyobb gyulladásgátló képességgel rendelkezik mint az E-vitamin

– Csaknem négyszer nagyobb, mint a lutein antioxidáns kapacitása, kiváló védelmet nyújt az UVA és az UVB fény által kiváltott oxidatív stressz ellen

–  Sokkal stabilabb a szabadgyök befogásban és a kioltásban, mint a béta-karotin

– Az Asztaxantin,  kanthaxantin és a zeaxantin, rendkívül hatékony a T1 fokozásában, a T2 segítő sejtek, valamint az IgM és IgG (másodlagos immunitás) termelése hatékonyabb, mint a likopin és a lutein, a máj mikroszóma méregtelenítő aktivitásának (a gyógyszereket metabolizáló enzimek) fokozásában.

– Fokozza a C, és E vitaminok hatását a szervezetben,és szükség esetén fokozza a retinol (A-vitamin) felszabadulását a májból.

Az eddig ismertetett előnyök indokolttá teszik az asztaxantin „karotinoidok királya” becenevét, de ezen felül még számos egészségfenntartó előnyeit olvashat.

Asztaxantin szív-érrendszer, immun-gyulladáscsökkentő, emésztés esetekben

Jelentős számú szakirodalom létezik, beleértve in vitro vizsgálatokat, preklinikai vizsgálatokat és számos humán klinikai vizsgálatot, amelyek azt mutatják, hogy az asztaxantin egyedülálló molekulaszerkezetével és ebből fakadó erős antioxidáns aktivitásával hatékony terápiás mód lehet számos állapotra, beleértve a szív-érrendszeri, immun-, gyulladáscsökkentő és neurodegeneratív rendellenességek.

A szovjet vizsgálatoktól függetlenül számos preklinikai in vivo és in vitro vizsgálat, valamint számos humán klinikai vizsgálat volt az asztaxantin hatékonyságának értékelésére.

Kettős-vak, placebo-kontrollos vizsgálat kimutatta, hogy az asztaxantin jelentősen növeli az erőt és az állóképességet. Egy másik klinikai vizsgálat azt mutatja, hogy az Astaxanthin enyhíti a tüneteket a Helicobacter pylori (fekély előtti emésztési zavar) betegeknél. Egy harmadik klinikai vizsgálat kimutatta az emberek biohasznosulását. További humán klinikai vizsgálatok folynak.

Asztaxantin javítja a neurodegeneratív, glaukóma, Alzheimer-kór tüneteket

Kimutatták, hogy az asztaxantin gátolja a lipidek peroxidációját sejtszinten, így védi a sejtmembránt és a sejten belüli mitokondriális membránt. Képes átjutni a vér-agy gáton, amely elérhetővé teszi a szem, az agy és a központi idegrendszer számára az oxidatív stressz enyhítésére, amely hozzájárul a szem- és neurodegeneratív betegségekhez, mint például a glaukóma és az Alzheimer-kór. Kimutatták, hogy az asztaxantin lényegesen nagyobb antioxidáns kapacitást biztosít, mint más karotinoidok és antioxidánsok, például a béta-karotin és az E-vitamin.

Az asztaxantin befogja a szabad gyököket, hozzáadva azokat hosszú, kettős kötésű láncához. 

Az asztaxantin kémiai szerkezete (szabad forma)

Asztaxantin nem ad le elektront mint más antioxidánsok ( így nem lesz Anti-és prooxidáns)

Az elektron átadása helyett, az asztaxantin hídként stabilizálja a sejtmembránt, mivel poláris végcsoportjai átnyúlnak a sejtmembránon, növelve ezzel annak merevségét és mechanikai szilárdságát. Ez lehetővé teszi az asztaxantin számára, hogy semlegesítse az UVA és az UVB sugárzás által generált szingulett és triplett oxigént és más forrásokat. A lipoproteinhez, egy hatékony szállítóeszközhöz kötődik, biológiailag jobban hozzáférhetővé tegye, és fokozza az immunrendszer működését, beleértve az antitestet szekretáló sejtek fokozott termelését és Interleukin és az interferon-gamma elnyomását. 

Az asztaxantin átfedi a sejtmembrán két rétegét (más antioxidánsok ezt csak az egyik rétegén teszi meg)

Asztaxantin egészségfenntartó tanulmányok

Újabb vizsgálatok kimutatták: 

– asztaxantin gátolja a gyulladást okozó reaktív oxigénfajtákat

– fokozza az E-vitamin és a C-vitamin antioxidáns hatását, és szükség esetén ösztönzi az A-vitamin felszabadulását a májból

– Az asztaxantinnak az E-vitamin antioxidáns kapacitása 500-1000-szeres, a béta-karotin antioxidáns kapacitása pedig 40-szerese. 

Számos laboratóriumi vizsgálat azt is jelzi, hogy az Astaxanthin jobban működik, mint a lutein, a likopin és a tokotrieno.

Lenyelés után az asztaxantint felszívja a nyombél nyálkahártyája, és a májba szállítja, ahol lipoproteinnel kötődik, hogy a testen és a sejt helyén keresztül szállítsa. Mivel oxigénnel teli, egy xantofill nagyobb antioxidáns kapacitással rendelkezik, mint sok más karotinoid.

A xantofillakban az asztaxantin molekula tartalmazza a leghosszabb konjugált, kettős kötésű polién láncot, mindkét végén hidroxi- és karbonilcsoportokkal együtt. Ez a konfiguráció támogatja a legnagyobb antioxidáns kapacitást, a peroxil gyök láncbontó képességét, a szabad gyökök beépülését a polién láncába, ezáltal hatékonyabb csapdába ejtést, valamint a C-vitamin antioxidánsként való fokozását.

Míg más karotinoidok és antioxidánsok elvégezhetik e funkciók közül egyet vagy kettőt, az asztaxantin mindet elvégzi, és a legtöbb esetben jobban teljesíti őket. A szabad gyökök befogása mellett az asztaxantin szingulett és triplett oxigént is tölt le, és gátolja a reaktív oxigént, megadva annak gyulladáscsökkentő tulajdonságait.

ASZTAXANTIN ANTIOXIDÁNS ERŐSSÉGE

Asztaxantin egyedülálló kémiai szerkezete, mint a sejtmembránban elhelyezkedő és elhelyezkedő karotinoid, kimutatták:

 • 550-szer erősebb, mint az E-vitamin (α-tokoferol)
 • 40-szer erősebb, mint a béta-karotin
 • 17-szer erősebb, mint a szőlőmag kivonatok
 • Erős antiperoxidatív membrán aktivitás
 • Gátolja az NF-KB gyulladásos génexpressziót
 • Elnyomja a DNS károsodását (8-OHdG)

Összehasonlítás más „jól ismert” antioxidánsokkal (természetes E-vitamin, A-vitamin, C-vitamin, béta-karotin, likopin, lutein)

 • A lipidperoxidáció kiváló megelőzése ( lipidperoxidáció az a folyamat, amelyben a lipidmolekula szabadgyök-állapotba kerül, és ezzel peroxigyökké alaku)
 • A legerősebb szabad gyökfogó
 • Immunválasz-fokozó
 • Hatékony gyulladáscsökkentő

VÉGLEGES SZINERGISZTIKUS VÉDELEM

 • A likopinnal kombinálva az asztaxantin szignifikánsan erősebb oxidációs ellenállást mutat, mint ha likopint, luteint vagy asztaxantint önmagában szednek
 • Az antioxidáns erő különféle növekedését mutatják liposavval, resveratrollal, ergothioneinnal, aszkorbinsavval, ginzenggel, fokhagymával, ginko biloba-val kombinálva.
 • A vizsgálatok eredményei jobb antioxidáns védelmet mutatnak a tokotrienolokkal kombinálva
VÉGLEGES BIZTONSÁG: Karotinoidok és prooxidáció

Az asztaxantint „tiszta antioxidánsként” osztályozták, ellentétben bizonyos más karotinoidokkal, például a β-karotinnal, a luteinnel és a likopinnal, amelyek bizonyos körülmények között „pro-oxidatív” tulajdonságokat mutathatnak. Ez azt eredményezi, hogy a karotinoidok szabad gyökökké válnak, amelyek képesek megtámadni a sejteket és alkotóelemeket. A levegő szennyezése, az ultraibolya fénynek való kitettség, a sugárzás és a dohányzás szintén példa a prooxidánsokra.

ASZTAXANTIN CSELEKVÉS MECHANIZMUSA TANULMÁNYOK
 • A sejtmembrán kétrétegű (zsír / zsír) a zsír / víz felszín közelében lévő poláris végcsoportjai miatt terjed, ahol a szabad gyökök támadásai fordulnak elő először
 • A lipoproteinhez kapcsolódik, hogy a véráramban haladjon a biológiai hozzáférhetőség javítása érdekében, és lehetővé tegye a vér-agy gáton való átjutást (a lipid transzport közvetítve)
 • Gátolja a sejtek membránjában és a sejtekben lévő mitokondriális membránokban található zsírsavak és fehérjék pusztulását, amelyet a zsírok peroxidációja okoz
 • Stabilizálja a szabad gyököket azáltal, hogy atomot vagy elektront adományoz hozzáadásával a szerkezetéhez (hosszú kettős kötésű lánc)
 • Ellenállóbb a láncreakcióval szemben, amely akkor fordulhat elő, ha egy zsírsavat oxidálnak, ezáltal hosszabb ideig lehúzható vagy kioltható, mint egy antioxidáns, amely nem tudja megállítani ezt a láncreakciót
 • Semlegesíti a szingulett és a triplett oxigént azáltal, hogy eltávolítja őket
 • Többféle szabad gyököt (alkoxil, hidroxil, peroxil, szingulett és triplett oxigén) fog be, mint bármely más antioxidáns
 • A sejtmembrán kétréteget fedi le, poláris végcsoportjaival növelve a sejtmembrán rugalmasságát és mechanikai szilárdságát (javított membránfunkció)
 • Gyulladáscsökkentő képességek: gátolja a sejtek gyulladását okozó reaktív oxigénfajokat
 • Az alkoxi gyököket hosszú lánca mentén a zsír / víz határfelületre szállítja, ahol egy hidrofil antioxidáns, például a C-vitamin képes felszámolni őket
 • Fokozza a rés-junkcionális kommunikációt és a xenobiotikusan metabolizáló enzimaktivitást
 • Elősegíti a kórokozókkal és a transzformált sejtekkel szembeni másodlagos immunválaszokat
 • Növeli a tumor immunitását

ASZTAXANTIN BIZTONSÁGOS

(vizsgálatok  kimutatják az asztaxantin biztonságos, és nincsenek ismert mellékhatásai)

 • NövelI az erőt és az állóképességet (2,8-szor nagyobb növekedés a kiindulási értékhez képest, összehasonlítva a placebóval humán vizsgálatokban) *
 • A tünetek enyhítése H. pylori-ban szenvedő betegeknél (fekély előtti emésztési zavarok) *
 • Védje a sejteket és a mitokondriális membránokat az oxidatív károsodásoktól, így védve a sejtet az oxidatív károsodásoktól **
 • Növelje az immunrendszert az antitestet termelő sejtek számának növelésével **
 • A nyelv, a szájüreg, a vastagbél, a hólyag, a méh és a mell rákos sejtjeinek megkezdésének megakadályozása
 • Gátolja a plakkképződést okozó lipidperoxidációt, ezáltal csökkentve a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát **
 • Enyhíti az oxidatív stresszt, így könnyebben átjut a vér-agy gáton. **
 • Segít olyan neurodegeneratív állapotok támogatásában, mint az AMD, az Alzheimer-kór, a Parkinson-kór, az ALS **
 • Óvja a szemet és a bőrt az UVA- és UVB-károsodásoktól a szingulett és a hármas oxigén kioltásával **
 • Csökkentse az új és kóros sejtek számát a májban **

* Megerősítve humán klinikai vizsgálatban
** Megerősítve preklinikai vizsgálatokban.
A preklinikai vizsgálatok azt mutatják, hogy az asztaxantin biztonságos, és nincsenek ismert mellékhatásai: 1987. augusztus 11-én a Roche Vitamins and Fine Chemicals (a Hoffman-La Roche, Inc. részlege) benyújtotta petíció az FDA-hoz a szintetikus asztaxantin takarmány-adalékanyagként való engedélyezéséről a lazacos halak pigmentjeiben. Ezeket a vizsgálatokat a toxicitás, a mutagenitás, a teratológia és az embriotoxicitás, a reproduktív teljesítmény és a tolerancia értékelésére végezték.

 • A vizsgálatokat patkányokon, nyulakon és kutyákon végezték
 • Egyetlen vizsgálatban sem lehetett megfigyelhető rendellenességet tulajdonítani az asztaxantin dózisának.
 • Arra a következtetésre jutottak, hogy a tesztelt asztaxantin dózisai nem befolyásolták a toxicitást, a mutagenitást, a teratológiát, az embriotoxicitást, a reproduktív teljesítményt vagy a toleranciát.
 • A teljes petíció a La Haye Laboratories, Inc. irattárban található, amely hét kötetből áll.
 • Arra a következtetésre jutottak továbbá, hogy a természetes asztaxantinnak biztonságosabbnak kell lennie, mint a szintetikus változat.
 
FORRÁS KUTATÁSOK TANULMÁNYOK:

1. Miki, W., Az állati karotinoidok biológiai funkciói és aktivitásai. Pure and Appl. Chem. 1991; 63, 141-6.
2. Shimizu, N. és munkatársai, Karotinoidok, mint szingulett oxigén csillapítók a tengeri élőlényekben. Halászat Sci. 1996; 62: 134-7.
3. Fuji Chemical Industry Co., Ltd., Kihelyezett teszt: Collaborative Labs, Setauket, NY 2001.
4. Goto S. és munkatársai: A foszfolipid membrán
felszínén és belsejében végzett hatékony radikális csapdázás felelős a karotinoid asztaxantin nagyon erős antiperoxidatív aktivitásáért. Biochim Biophys Acta. 2001; 1512 (2): 251-8.
5. Lee SJ. és munkatársai: Az Astaxanthin gátolja a nitrogén-oxid termelést és a gyulladásos génexpressziót az IκB
kináz-függő NF-κB aktiváció elnyomásával . Mol. Sejtek 2003; 16 (1): 97-105.
6. Naito Y. és mtsai., A diabéteszes nephropathia megelőzése asztaxantinnal történő kezeléssel diabéteszes db / db egerekben.
BioFactors 2004; 20: 49-59.
7. Naguib YMA, Astaxanthin és rokon karotinoidok antioxidáns aktivitása. J. Agric. Étel.Chem. 2000, 48, 1150-1154.
8. Nishigaki I. és mtsai. Az asztaxantin szuppresszív hatása a patkányok által indukált lipidperoxidációra: J.Clin.Biochem.Nutr.,
1994; 16,161-166.
9. Jyonouchi, H. et al., A karotinoidok immunmoduláló hatásainak vizsgálata. II. Az asztaxantin fokozza a
T-függő antigének elleni in vitro antitesttermelést, anélkül, hogy elősegítené a poliklonális B-sejtek aktiválódását. Nutr. Rák 1993;
19: 269-80.
10. Ohgami K. és mtsai. Az asztaxantin hatása a lipopoliszacharid által kiváltott gyulladásra in vitro és in vivo. Invest
Ophthalmol Vis Sci., 2003; 44: 2694-2701.
11. Lino és mtsai, Kyoto 1991; Japánul.
12. Babish JG, szinergetikus antioxidáns aktivitást mutató kompozíció, US Patent Applied 2000.
13. Babish JG, karotinoidokat és tokotrienolokat tartalmazó, szinergetikus antioxidáns hatású készítmények. US
Patent Applied, 2000.
14. Martin, HD és mtsai., Karotinoid-oxidáció és szabadgyökök reakcióinak kémiája. Pure Appl., 1999 71 (12): 2253-2262.

 

 
 
Imunex Zöld alga komplex tapasztalatok valós betegektől 

Ossza meg a véleményét

Shopping Cart