Az algák felébreszti bennünk a zsenit

Az algák felébreszti bennünk a zsenit

Algák a hipotalamuszra

Zöld algák rendkívül hatékony biohasznosulása

Még 1999-ben, amikor megismerkedtem Michael Kiriac-szal, PhD, ND, a Bio-Algae Concentrates tudósával és feltalálójával, elmondta nekem, hogy az algák fogyasztása merőben más fogalom, mint az a  23 különböző étrend-kiegészítő, amivel akkoriban foglalkoztam. 

Kifejtette, hogy a teljessége, kiegyensúlyozottsága, szinergiája és végső soron rendkívüli biohasznosulása miatt az algák rendkívül hatékony élelmiszer, amely könnyen eljuthat az agy azon területeihez, amelyeket nehezebb táplálni, mint más anyagokkal. Azt mondta nekem, hogy az algák képesek arra, hogy „felébressze a zsenit”. Természetesen kifejezetten a hipotalamuszra az „irányító” szervre utalt.

A hipotalamusz az agy olyan régiója, amely az anyagcserénk és a testi funkciók nagy részét ellenőrzi. Az agy tövének közepén helyezkedik el, és befogja a harmadik kamra ventrális részét.
A hipotalamusz fő feladata a homeosztázis, vagyis a test status quo ( a jelenlegi helyzet) fenntartása. Az olyan tényezőket, mint az energia, a vérnyomás, a testhőmérséklet, a folyadék- és elektrolitegyensúly, valamint a testtömeget.

Végül a hipotalamusz két fő szövetségesével, az agyalapi mirigy és a tobozmirigyekkel együtt felelős az összes fiziológiai anyagcsere szabályozásáért. Ezek az anyagcserék magukban foglalják az endokrin rendszert, a szimpatikus és a para-szimpatikus idegrendszert, a központi idegrendszert, a nyirokrendszert, a szív- és érrendszert, valamint az emésztőrendszert asszimilációs, felszívódási és eliminációs funkcióival.

A hipotalamusz és szövetségesei annyira fontosak, hogy elismerték, hogy „az egészség őrei”. Lényegében minden anyagcsere-funkció visszajelez a hipotalamuszra – és azon belül a géniuszra.

A hipotalamusz problémái

Ebben a részben a hipotalamuszra összpontosítom a témát, és nem foglalkozom magával az agyyal, mivel ez egy másik szakasz tárgya lesz. A hipotalamusz, csakúgy, mint a test bármely más része, több milliárd sejtből áll, amelyek mindegyikének megvan a maga sejt-tevékenysége. Ez csak akkor, ha a hipotalamuszt alkotó sejtek egészségesek, a hipotalamusz megfelelően látja el a felügyelő anyagcsere szerepét. Ahhoz, hogy egészségesek legyenek és tevékenységüket elvégezhessék, a sejteknek több száz kritikus tápanyagra van szükségük, amelyek közül sokra, naponta szüksége van. A sejtek csak ezekkel a tápanyagokkal és a belőlük származó energiával képesek növekedni, helyrehozni, megvédeni a támadásokat és ellátni lokalizált anyagcsere-funkcióikat.

A hipotalamust, az agytól eltérően, nem védi a vér-agy gát, ezért mikrobiális és egyéb támadásoknak van kitéve. A fejen belüli elhelyezkedése miatt a megfelelő táplálás is nehezebb, ami még nagyobb problémává válik, ahogy öregszünk, és egyre kevésbé hatékonyan asszimiláljuk bizonyos tápanyagokat az elfogyasztott ételekből. Természetesen ezt a problémát súlyosbítja az is, hogy olyan ételeket választunk, amelyek gyakran elfogynak a tápanyagokból vagy nem hozzáférhetőek. Gyakran ez a probléma az anya génjei és hiányosságai miatt már a születéskor fennáll, vagy a csecsemőkorban korán jelentkezik a helytelen táplálkozás miatt.

Amikor a hipotalamusz sejtjei éheznek, mérgezőek, vagy acidózis vagy más bakteriális fertőzések sújtják. A fenti leírás alapján, az ebből fakadó lépcsőzetes problémákat, amelyek akkor merülhetnek fel, amikor maga az „egészség őre” sorvadozik.

Hogyan ébreszti fel az algák a zsenit bennünk?

Hippokratész tanácsa szerint: „legyen az étele a gyógyszere”, minden jó étel képes táplálni és gyógyítani. Ahhoz, hogy ez a gyógyulás valósággá váljon, az elfogyasztott ételben lévő tápanyagokat, asszimilálni kell, (minőségi tápanyag a szervezetünknek) hogy megfelelő mennyiség tudjon felszívódni a sejtekben. A rossz ételválasztás, az öregedés és más anyagcsere-hiányok miatt ezt meglehetősen nehéz elérni, és a sejtbetegség átveszi az irányítást.

Rendkívüli tápanyagtartalma és biohasznosulása miatt az algák több százszor hatékonyabb táplálkozási potenciállal rendelkezik, mint a közönséges ételek és egyéb tápanyagforrások. Az algák kombinált táplálkozási értéke, és magas kihasználtsága optimális sejttáplálást biztosít. 

Algák néhány táplálkozási értéke:

Teljes étel

A természetes és holisztikus táplálkozásban közismert és bebizonyosodott, hogy a teljes ételek megfelelnek a természetnek, és hogy a minőség, nem a mennyiség számít. Például egy kis mennyiségű C-vitamin, mivel az egy teljes narancs- vagy zöldpaprikában fordul elő, táplálkozási szempontból rendkívül funkcionális, mint egy megadózisú izolált aszkorbinsav.

Szerves

Az alga koncentrátumban található „Bio szerves” azt jelenti, hogy egy élő szervezetből származik, és nincs elkülönítve vagy elválasztva. Szintetikus műtrágyák, peszticidek, antibiotikumok, növekedési hormonok vagy takarmány-adalékanyagok használata nélkül termesztik.

Mikroeledel

Ez az algák egyik fő jellemzője, amely megmagyarázza, miért származhat ilyen táplálkozási erő egy ilyen kicsi forrásból. A zöld alga komplex algái szelektált mikroalgák, amelyek méretüknél fogva rendkívüli tápértékkel bírnak. A mikroalgák szabad szemmel láthatatlanok, de több tápanyagot szállítanak, mint bármely látható élelmiszer-részecske. Ezenkívül ezekben a mikroalgákban nincs idegen anyag, például rost, zsír, ömlesztett anyag vagy víz. Ez az algákat rendkívül emészthetővé, és nem mérgezővé teszi, és azt jelenti, hogy minimális asszimilációs és eliminációs terhet jelent a szervezet számára. Az algák tiszta energia. A lazac, sőt néhány bálna is jó élelem.

Komplex

A legtöbb étel, mint az alma, önmagában teljes, de az alma nem tartalmazza az összes szükséges tápanyagot, amelyre szükségünk van az élet fenntartásához. Az algák nem csak teljes, hanem a legteljesebb táplálék is a földön, amely tartalmazza az összes napi szükséges tápanyagot, és még több ezret. A zöld alga komplexben több mint 5000 ismert tápanyag található, beleértve az A-, B-, C-, D-, E- és K-vitamint, az összes ismert ásványi anyagot és nyomelemet, az összes ismert aminosavat, a teljes fehérjeszintet, a klorofillt, a vegyes karotinoid antioxidánsok sorát, és több mint 4000 enzim.

Egyensúly

A zöld alga komplexben öt mikroalga található. Minden alga teljes táplálék, és természetesen kiegyensúlyozott, mint a legtöbb étel. Bármikor, amikor különböző ételeket kever össze, gondot kell fordítania a kémiai kölcsönhatásokra, az élelmiszer-kombináció tudományának megfelelően. Például a görögdinnye, a steak után történő fogyasztása, táplálkozási katasztrófa, amely emésztési problémákat okoz. Kilenc év intenzív kutatás kellett az algákat találta az optimális egyensúly megfogalmazásához, kiválasztva a leginkább kompatibilis algákat az 1000 vizsgált alga közül.

Biológiai hozzáférhetőség

Az algáknak kivételesen magas az összes felhasználási aránya, és nem okoz toxicitást. Például emberi aktív fehérjéinek nettó felhasználási aránya 95%, míg kalcium nettó felhasználási aránya meghaladja a 90% -ot. Bizonyított, hogy számos alga tápanyag, például a béta-karotin, az alfa-karotin és az asztaxantin behatol a vér-agy gátba. Ez a fajta biohasznosulás és nettó hasznosíthatóság, a korábban említett jellemzők miatt lehetséges: teljes étel, organikus, telje, mikrotáplálék, és szinergikus.

Szinergia

Molekuláris szinten a szinergia valós. A szinergia az, mint a hegedűsből virtuóz.  Miután az algákban lévő 5000 tápanyagot enzimek bontják le emésztés során, ezek további 50 000 tápanyaggá, és millió szubmolekulává válnak, amelyek asszimilálódnak a vérbe, és másodpercek alatt szétszóródnak az egész testen, hogy több millió sejtet tápláljanak. Az algák a tápanyagokkal látja el a szervezetet, amely optimális sejttáplálékot biztosít.

Milyen előnyei vannak az algáknak mint tápanyag?

Mi emberek energia lények vagyunk. Abból az energiából élünk, amelyet az elfogyasztott ételből nyerünk. Amikor a test sejtjei megkapják a szükséges tápanyagokat és energiát, akkor, mint egy jó virtuóz, elvégzik a sejtek anyagcsere-tevékenységeinek sokaságát: növekedést, helyreállítást, tisztítást, regenerációt, és még sok mást. Amikor egy szerv minden sejtje jól teljesíti a feladatát, a szervnek harci esélye lesz arra, hogy metabolikus tevékenységeit, például a vércukorszint-szabályozást, a hasnyálmirigyben végezze. De a fent leírtak szerint ne felejtsük el, hogy a sejttevékenységet, és a szerv metabolikus funkcióit, a mirigy szintje szabályozza, amelyet maga a „fő mirigy”, a hipotalamusz felügyel.

Kétségtelen, hogy az algák tápanyagai hatékonyan táplálják a test összes sejtjét, beleértve a hipotalamusz régió sejtjeit is. Emberi klinikai vizsgálatok során kimutatták, hogy az algákban található számos fitotápanyag és pigment, köztük a béta-karotin, az alfa-karotin és az asztaxantin, behatolhat a vér-agy gátba, és behatol a vér-írisz gátba.

Amikor a bent lévő zseni felébred, mint minden jó parancsnok, első feladata az egyensúly helyreállítása a csapatán belül: az endokrin mirigyek, vagy az egészség őrzői. Amikor a belső elválasztású mirigyeket a hipotalamusz megbízza, nincs más választásuk, mint engedelmeskedniük a hormonparancsoknak.

Ezek a mirigyek nagyrészt felelősek a test különböző szerveinek és rendszereinek metabolikus aktivitásának kiváltásáért. Ezen a szinten megemlíthetünk néhány speciális rendszert, például a vér inzulinszintjét, a pH-szintet, a szívműködést, a szelén- és kalcium aktivitást és még sok mást.

Viszont amikor ezek az anyagcsere-rendszerek jól működni kezdenek, akkor a betegség tünetei helyett az egészség tüneteit kapjuk. Engedje meg, hogy felsoroljak néhány tünetet és / vagy előnyt, amelyek elérhetőek, ha a géniuszt felébresztjük:

 • Javult agyműködés
 • Javított memória
 • Javult neurológiai funkció
 • Javított sejtjavítás
 • A tumorgenezis megelőzése
 • Fokozott asszimiláció és tápanyagok felszívódása a rendszeres táplálékból
 • Jobb emésztés
 • Javult kardiovaszkuláris funkció
 • Javult az anyagcsere
 • Fokozott nukleotidtermelés
 • Kiegyensúlyozott vércukorszint
 • Fokozott sejt glükózfelvétel
 • Fokozott hormonális funkció
 • Jobb bélmozgás
 • Javított méregtelenítési folyamat
 • Védelem a szabad gyökök ellen
 • Csökkent fáradtság
 • Fokozott energia
 • Fokozott libidó
 
 
Forrás: Roland Thomas  orvostudós, emelt szintű táplálkozás doktor – Dr. Michael Kiriac PhD sejttáplálkozás tudós professzor

.

Zöld alga komplex tapasztalat, valós betegektől vélemények

Ossza meg a véleményét

Shopping Cart