Algák tápanyagai megértése, segít megérteni a test kémiáját.

Algák tápanyagai megértése, segít megérteni a test kémiáját

Zöld algák tápanyag kincsei

"Algák akkor is javítja egészségünket, ha nem vagyunk betegek"

Az alga komplex keverék, tele van tápanyagokkal és fitotápanyagokkal, amelyek fokozzák az egészséget és leküzdik a betegségeket. Ebben a részben közelebbről megvizsgáljuk főbb táplálkozási összetevőiket, és meglátják, mit kínálnak ezek a szuperélelmiszerek. A Bio-Algakoncentrátumokban található algák olyan apró, hogy szabad szemmel láthatatlan. 

Ezek többsejtű és egysejtű, vízben termesztett mikroalgák, amelyek nagy mennyiségű, könnyen hozzáférhető klorofillt tartalmaznak. Az Alga koncentrátumok több mint 5000 természetes eredetű tápanyagot tartalmaznak. Valójában minden bizonnyal a legteljesebb táplálék a földön. 

A tápanyagok szerepének megértése, segít megérteni  a test kémiáját. Az élő szervezetek nagyon összetett folyamatokra támaszkodnak az élet fenntartásához szükséges belső funkciók végrehajtásában és szabályozásában. Számtalan folyamat van érvényben a következő funkciók végrehajtására:

  • Építsd fel azokat a sejteket, amelyek a tested szerkezetét alkotják
  • A különféle típusú cellák külön igényeinek kielégítése
  • Engedje meg, hogy e különböző sejttípusok mindegyike elvégezhesse saját sajátos funkcióit
  • Segítsen fenntartani a sejtek szerkezetét és teljesítményét
  • Módosítsa a sejttevékenység típusát és mértékét a változó körülmények között
  • Kommunikálja és koordinálja az egyes sejtek aktivitását a test többi sejtjének és szervének aktivitásával
  • Szükség szerint állítsa be a sejtek viselkedését olyan módon, amely lehetővé teszi az egész szervezet összehangolt válaszát a környezetére
  • A hulladékokat ártalmatlanítani
  • Irányítsa a cellák ártalmatlanítását, amikor munkájukat elvégzik

A tudományos kifejezés, amelyet mindezek leírására használunk, homeosztázis.

 

(Homeosztázis jelentése -1. Élő szervezetek alkalmazkodó képessége a változó környezethez. 2. Biológiában: a szervezet belső állapotának állandóságát biztosító élettani folyamatok összessége.)

A homeosztázis akkor határozható meg, mint egy élő organizmus azon képessége, hogy épségét, elkülönülését és a környezeti erőktől való sérthetetlenségét fenntartsa.

A homeosztázis fenntartása rendkívül összetett, sok kémiai reakció sorozatot igényel, különálló és mégis összefüggésben. Az egyes reakciók minden egyes lépése speciális anyagok jelenlétét igényli, gyakran percenkénti mennyiségben. Ha ezek az anyagok nincsenek jelen, vagy túl kicsi mennyiségben vannak jelen a szerepük ellátásához, az őket igénylő reakciók nem tudnak helyesen haladni.

A vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek a szükséges anyagok közé tartoznak. A D-vitamin kivételével, amelyet a bőrön belül lehet előállítani, a szervezetben nem lehet előállítani; abszorbeálniuk kell őket. Néhányat a bélben termelnek nekünk, az ott élő baktériumok.

A tökéletes egészség és a kiegyensúlyozott étrend miatt nincs szükségünk sokra, és az elfogyasztott ételből megszerezhetjük, amire szükségünk van. Bár, mint a leggyakrabban, a megváltozott anyagcsere állapota miatt többre van szükségünk. Degeneratív állapotok esetén, valamint egy betegség alatt vagy után a test természetes gyógyulási és helyreállítási folyamatai nem mehetnek előre, hacsak nincs elegendő vagy néha több szükséges tápanyag.

Ma már rengeteg bizonyíték bizonyítja, hogy ezeknek az anyagoknak a nagyobb mennyisége akkor is javítja egészségünket, ha nem vagyunk betegek, azzal, hogy testünknek gazdagabb anyagforrást biztosítunk normális vagy rendellenes stressz esetén. Ez a nézet már nem ellentmondásos, mivel egyre több kutatás támasztja alá.

Az algák egy rendkívül hatékony élelmiszer, amely olyan tápanyagokat szállít, amelyek nagymértékben növelik testének képességét a homeosztázis elérésére.

 

Forrás: Roland Thomas  orvostudós, emelt szintű táplálkozás doktor – Dr. Michael Kiriac PhD sejttáplálkozás tudós professzor

 

.

Magyarországon több mint egy évtizede fogyasztják az algákat ( alga komplex). Több ezer alga fogyasztó aki rendszeresen évek óta fogyasztják, gyökeresen megváltozott az életük. 

Ossza meg a véleményét

Shopping Cart