Vaspótlás a zöld algákkal

Vaspótlás a zöld algákkal
Vashiány pótlása zöld algákkal

Vérszegénység kezelése, megelőzése, zöld algákkal

Világszerte több mint félmillió embert érint, az étrendhiány leggyakoribb típusa a vashiány. Ez a probléma különösen a nőket és a gyermekeket érinti. Egy növekvő gyermeknek további vasra van szüksége, mivel növeli a vörösvérsejtek tömegét. A menstruációval járó reproduktív korú nőknek kétszer annyi vasmennyiségre van szükségük, mint a férfiaknak. A csökkent étkezési vas, (szerves vas) csökkent vasfelszívódás,  vérveszteség végeredménye, ez vashiányos vérszegénységhez vezet.

Vashiány pótlása vastartalmú Zöld algákkal

A  zöld algák nagy mennyiségben tartalmaznak jó minőségű szerves vasat, mivel teljes táplálékként fordul elő, ellentétben az izolált vas-készítményekkel, amelyek sok mellékhatással járhat. A vas elengedhetetlen az egészséges vörösvérsejtek, és az erős immunrendszer számára, de a tipikus (szintetikus) vas-kiegészítők az emberi szervezetben nem szívódik jól fel.

Vaspótlás természetesen

Az algák közül a spirulinának köztudottan nagyon magas a vastartalma, ezért ezt egy tanulmányban egy hagyományos vaskészítmény ellen tesztelték. 

A spirulinával táplált patkányok 60% -kal több vasat szívtak fel a szervezetükben, mint a vaspótlékkal táplált patkányok, ami arra utal, hogy a spirulinában van egy jó minőségű rendelkezésre álló vasforma.

1. Egy korábbi vizsgálatban kimutatták, hogy a spirulina korrigálja a vérszegénységet a patkányokban. 

2. Japánban végzett vizsgálat során nyolc fiatal nő korlátozta étkezését, hogy vékony maradjon, és a hipokrónikus vérszegénységet, a normálisnál alacsonyabb vér hemoglobin-tartalmat mutatot. Miután a nők minden étkezés után 30 napig négy gramm spirulinát fogyasztottak, a vér hemoglobin-tartalma 21% -kal, 10,9-ről 13,2-re nőtt – kielégítő szint, már nem tekinthető vérszegénységnek. 

3. Az intenzív edzésen résztvevő sportolók gyakran szenvednek vérszegénység nélküli vashiánytól, olyan klinikai tünetekkel, mint a kimerültség és az izomfáradtság. Egy 1998-ban végzett tanulmány macedón férfi és női sportolókkal, akik két hónapig szedték a spirulinát, egyértelműen megnövelte a vaskészleteket. Ez az egyszerű étrendi módosítás kiküszöbölheti a vashiány tüneteit, és optimalizálhatja az atlétikai egészséget és a fizikai képességeket.

Az algák közül  a Chlorella, és a Lithothamnium is nagy mennyiségben tartalmaz jó minőségű vas nyomelemet, ami jó felszívodó vasat biztosít a szervezetnek.

Vashiány teszt; tanulmányok, kutatások

  1. Johnson, P., Shubert, E. A vas hozzáférhetősége patkányokhoz a spirulinától, egy kék-zöld alga. Nutrition Research, 1986, Vol. 6, 85-94.
  2. Takemoto, K. Vas átadás a spirulinából a vérbe patkányokban. Saitama Orvosi Főiskola, Japán, 1982.
  3. Takeuchi, T. A spirulina alkalmazásának klinikai tapasztalatai hipokrónikus vérszegénységben szenvedő betegeknél. Tokyo Medical and Dental Univ., Japán, 1978.
  4. Trojacanec, Z. és mtsai. Átfogó képzés hatása az eritrociták számára és a hemoglobin-szintre, valamint annak korrekciójára. Inst. Physiology, Szkopje, Macedónia. XXIV. FIMS Sportorvosi Világkongresszus, 1998. június.
 
LEGJOBB VASTARTALMÚ ÉTELEK
 
Zöld alga komplex készítmény beteg tapasztalatok, vélemények:

Ossza meg a véleményét

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart

Zöldalga hírlevél

INGYENES ÉS PROFESSZIONÁLIS