Zöld algákban minőségi a fehérje és az aminosav forrás

Zöld algákban minőségi a fehérje és aminosav forrás
Zöld algákban jól emészthető fehérje

A fehérjék aminosavakból állnak

Legalább 20 azonosított aminosav létezik, amelyek közül kilenc esszenciális, mégsem képes a szervezet termelni vagy tárolni; abból kell kapniuk, amit megeszünk. Szükség van nem esszenciális aminosavakra is, de ezeket a test maga képes előállítani. A nem esszenciális aminosavak szintéziséhez esszenciális aminosavakra és elegendő nitrogénre van szükségünk.

 

Szervezet több ezer fehérjét, enzimet képes szintetizálni:

Ami azt illeti, a szervezet több ezer különböző típusú fehérjét és enzimet képes szintetizálni a bázikus aminosavak halmazából. Minden fehérjetípusnak egyedi, genetikailag meghatározott aminosav-szekvenciája van, amely meghatározza annak specifikus alakját és funkcióját. Felkérik őket, hogy enzimként, szerkezeti elemként, hormonként, immunglobulinként szolgáljanak. Számtalan anyagcsere folyamatban vesznek részt, beleértve az oxigén transzportot, az izmok összehúzódását, az elektron transzportot és más tevékenységeket az egész testben, beleértve az összes fontos fotoszintézist, és az energia anyagcserét.

Fehérjék az élet építőkövei

A fehérjék általános egészségünkben és közérzetünkben betöltött fontos szerepe miatt gyakran az élet építőköveinek nevezik őket.

A zöld algák tartalmazza az összes ismert aminosavat:

Számos tápanyag közül az algák fehérjetartalma, a föld legjobb mikroalgáiból származnak. Kifejezetten érdemes előnyben részesíti ezt az élelmiszer forrást, az algákat vagy az alga-kiegészítőket. Az zöld alga komplexben található algák 45-65% fehérjét tartalmaznak, és minden ismert esszenciális és nem esszenciális aminosavból állnak. A zöld algákban található fehérjék biológiailag teljesek, ami azt jelenti, hogy mind a kilenc esszenciális aminosavat megfelelő arányban biztosítják. A legtöbb növényi étel nem teljes fehérje, mert hiányzik belőlük egy vagy több aminosav. A zöld algák szó szerint a legteljesebb fehérjeforrás a földön.

Zöld algákban a fehérje jó emészthetősége:

A fehérje minősége a benne lévő aminosavak mennyiségétől függ. Minél jobban megfelel a fehérje a test igényeinek, annál jobb a minőség. A zöld alga komplexben található algák „teljes fehérjét” alkotnak, mivel tartalmazzák az összes esszenciális aminosavat. Ez azt jelenti, hogy az alga komplex fogyasztásával bevisszük a szervezetbe a szükséges fehérjebevitelt anélkül, hogy emésztőrendszerünket az állati eredetű fehérjékkel terhelnénk, amit nehezebben dolgoz fel emésztőrendszerünk.  

A Zöld algák fehérjéi 85-95% -ban emészthetők, ami az egyik leghatékonyabb fehérjeforrás. Valójában a Zöld alga komplexben található spirulina a szárított tojás-kiegészítés után második a felhasználható fehérje tekintetében, és magasabb, mint bármelyik élelmiszer. Az algák sejtfala lágy mukopoliszacharidokból áll. Ez azt jelenti, hogy bizonyos füvekkel vagy a chlorellával ellentétben ezek kevés vagy egyáltalán nem tartalmaznak cellulózt, ami rendkívül megkönnyíti a szervezet számára az emésztést és asszimilálódást. Az algák aminosavai a szervezetbe jutnak a gyors felszívódás érdekében. Ez az egyik oka annak, hogy a Zöld alga komplex rendkívül hatékony ételnek” nevezhetjük.

A fehérje emészthetősége sok ember számára fontos, és különösen fontos a bél rossz felszívódásától, vagy emésztési rendellenességektől szenvedők számára. Az idősebb embereknek általában nehéz megemészteniük a komplex fehérjéket, és korlátozott étrendet tarthatnak. A Zöld alga komplex hatékony kiegészítő azok számára, akik alultápláltsági betegségekben szenvednek, ahol a bél azon képessége, hogy hatékonyan felszívja a tápanyagokat, károsodott. Alultáplált gyermekek számára hatékonyabb, mint a tejporok, mert a tej tejsavát nehezebben szívódik fel a szervezetben.

Zöld algák betegeknek, sportolóknak, alultáplált embereknek:  

A Zöld alga komplex ideális táplálékforrás azok számára, akiknek rossz a felszívódás. Pl. rák ellen küzdenek és nem tudnak hízni a kemoterápiás kezelés után vagy alatt, magas fehérjetartalmú igényű emberek, például sportolók, hosszútávfutók és motorosok testépítők és alultáplált, gyenge emberek.

A kék-zöld algáknak és különösen a spirulina családnak primitív szerkezete van, kevés keményítőt tároló sejt, sejtmembrán proliferáció és gazdag mennyiségű riboszóma, amelyek a fehérjét előállító sejttestek. A tápanyagok ezen egyedülálló szervezete a klorofillal együtt hatékony fotoszintézist és fehérjeképződést tesz lehetővé.

Sajnos testünk nem tárolja az aminosavakat azzal a reménnyel, hogy pótolja a hiányosságokat a következő étkezésekkel. A test helyreállításához és fenntartásához szükséges fehérjeszintézis során az összes étkezési fehérjetényezőnek egyszerre kell jelen lennie, vagy az aminosavak pazarlódnak.
Továbbá, még teljes fehérje fogyasztása esetén is, az emésztési nehézségek megakadályozhatják az összes szükséges elem asszimilációját. A zöld algák biztosítja az összes szükséges aminosavat olyan formában, amely sokkal könnyebben emészthető, mint a hal, tojás, hús vagy szója.

A Zöld alga komplexben található esszenciális aminosavak:

ISOLEUCINE: Az optimális növekedéshez, az intelligencia fejlődéséhez és a test nitrogén egyensúlyához szükséges. Egyéb nem esszenciális aminosavak szintetizálására szolgál.

LEUCINE: Az agy működésének serkentője, növeli az izom energia szintjét.

LIZIN: A vér antitestjeinek építőköve, erősíti a keringési rendszert és fenntartja a sejtek normális növekedését.

METIONIN: Vital lipotrop (zsír- és lipidmetabolizáló) aminosav, amely fenntartja a máj egészségét. Antistressz faktor, megnyugtatja az idegeket.

FENILANIN: A pajzsmirigy szükséges az anyagcserét serkentő tiroxin termeléséhez.

TRONIN: Javítja a bél kompetenciáját és az emésztési asszimilációt.

TRYPTOPHAN: Növeli a B-vitaminok felhasználását, javítja az idegek egészségét és az érzelmek stabilitását. Elősegíti a nyugalom érzését.

VALINE: Serkenti a mentális kapacitást és az izomkoordinációt.

Nem esszenciális aminosavak:

A Zöld alga komplexben található algák ellátják az összes nem esszenciális aminosavakat. A „nem esszenciális” nem azt jelenti, hogy ezekre az aminosavakra nincs szüksége a testnek, hanem csupán azt jelzi, hogy a test szükség esetén maga is szintetizálhatja őket, feltéve, hogy rendelkezésre állnak a megfelelő táplálkozási építőelemek. Mindazonáltal a test jobban szolgál, ha ezek a kiváló fehérje komponensek étrendi forrásokból könnyen és teljes mértékben rendelkezésre állnak, mivel az összes aminosavnak kéznél kell lennie, mivel a sejtek enzimeket, fehérjéket, hormonokat, agyi vegyszereket és egyéb anyagcsere termékeket állítanak elő. Az emberi testben ható és kölcsönhatásba lépő több ezer biokémiai anyag közül egy sem vákuumból származik; a test minden funkciója végső soron a tápanyag bevitelétől függ.

ALANIN: Erősíti a sejtfalakat.

ARGININ: Fontos a férfiak szexuális egészsége szempontjából, mivel a magfolyadék 80 százaléka arginin. Segít a vér méregtelenítésében is.

ASPARTINSAV: Segíti a szénhidrátok sejtenergiává történő átalakulását.

CYSTINE: Segíti a hasnyálmirigy egészségét, amely stabilizálja a vércukorszintet és a szénhidrát anyagcserét. Ételallergia és intolerancia egyes tüneteinek enyhítésére használták.

GLUTAMINSAV: Glükózzal, az agysejtek egyik legfontosabb üzemanyagával. Az alkohol iránti vágy csökkentésére és a mentális egészség stabilizálására használták.

GLICIN: Elősegíti az energia- és oxigénfelhasználást a sejtekben.

HISTIDIN: Erősíti az idegátvivőket, különösen a hallószervekben. A süketség egyes eseteinek visszafordítására használták.

PROLINE: A glutaminsav prekurzora.

SZERIN: Segít kialakítani az idegrostokat körülvevő védő zsíros hüvelyeket.

Tirozin: Lassítja a sejtek öregedését és elnyomja az éhségközpontokat a hipotalamuszban. Fenilalaninból szintetizálható. Részt vesz a haj és a bőr megfelelő színezésében, beleértve a leégés elleni védelmet is.

Tudva azt mit gondolok az algákról biztos vagyok abban, hogy az esszenciális aminosavakat minden nap megkapom. Többnyire vegetáriánus vagyok, és már nem kell aggódnom hús, hal vagy akár tojás fogyasztása miatt, hogy megszerezzem az alapvető fehérjéket. Ehhez a nyugalomhoz csak néhány kapszulát kell megennem az alga komplexből minden nap.

Ez bónuszt jelent számunkra, emberek számára. A zöld algák aminosavainak fogyasztása kiegészíti a hagyományos ételeinkben lévő fehérjét, például a babot, és más zöldségeket, növelve ezek asszimilációját és minőségét. Továbbá az Zöld alga komplex fogyasztása során sejtjeink hatékonyabbá válnak a fehérjék, és enzimek hasznosításában és szintetizálásában.

.

Forrás: Roland Thomas  orvostudós, emelt szintű táplálkozás doktor – Dr. Michael Kiriac PhD alga-kutató, sejt-táplálkozás tudós professzor

Zöld alga komplex tapasztalatok, vélemények betegektől

Ossza meg a véleményét

Shopping Cart