Zöld algákban a legtöbb az életfenntartó enzim

Zöld algákban a legtöbb az életfenntartó enzim
Zöld alga emésztőenzimek

Emésztőenzimek ezrei a zöld algákban

A zöld alga komplex több mint 4000 enzimet tartalmaz! Egyetlen másik étel vagy ételkombináció sem tartalmaz ennyi természetes úton előforduló és élő enzimet. Ezen enzimek egy része kritikusan fontos az egészség szempontjából, mint például a szuperoxid-diszmutáz (SOD). A SOD egy vas-tartalmú enzim, amely támogatja a test-sejt fontos folyamatait, és védi a sejteket a szabad gyököktől is.

Rossz emésztés az enzimhiány miatt

A gyümölcsök és zöldségek éppen annyi enzimet tartalmaznak, hogy támogassák az önbontást, például ami akkor történik, amikor az alma megbarnul, miután leesett egy fáról. Ezek az enzimek kritikus fontosságúak ahhoz, hogy az őket fogyasztó emberek és állatok megfelelően emészthessék meg őket. Ezen természetes úton előforduló enzimek nélkül az emésztőrendszerünknek sokkal többet kellene dolgoznia az élelmiszer lebontásán és tápanyagainak megszerzésén. Élelmünk gyakran emésztetlen marad enzimhiány miatt.

Kevés étel ami tartalmaz több féle enzimet

Nagyon kevés étel tartalmaz több enzimet, mint amennyi az önbontáshoz szükséges. A papaya az egyik kivétel a nagy mennyiségű papain enzimmel. De ami az enzimeket illeti, semmi sem közelít a mikroalgákat, amelyek megmagyarázhatatlanul nagy mennyiségű enzimet tartalmaznak.

Az emésztés elősegítése mellett az ételekben található számos enzimet tárolja, átalakítja és felhasználja testünk más fontos életfenntartó funkciókhoz.

Zöld algákban több ezer az életfenntartó enzim

A Zöld alga komplexben található mikroalgák kombinációja több mint 4000 ilyen életfenntartó enzimmel büszkélkedhet, köztük DNS, RNS, SOD, glikolipidek és még sok más.

A Zöld alga komplexben a spirulina olyan alga, amely akár 2000 enzimet is tartalmaz. A spirulinában azonosított egyéb fontos enzimek között szerepelnek a restrikciós enzimek. A restrikciós enzimek (endonukleázok) olló módjára működnek a behatoló ellenséges mikrobák DNS-ének kivágására. A géntechnológia kutatói restrikciós enzimeket használnak a DNS pontos helyeken történő kivágására. A spirulinában egyedülálló Spl-1 nevű restrikciós enzim egyetlen mikrobában, baktériumban, gombában sem található meg. Japán tudósok az élő spirulinából nyerik ki a Spl-1-et, és reagensként használják a laboratóriumok és intézetek genetikai kutatásaihoz.

A spirulina hosszú életének magyarázatára javasolt elmélet a restrikciós enzimek szerepe. A behatoló ellenséges mikrobák DNS-jének kivágásával a restrikciós enzimek 3,5 milliárd éve jó fegyverek lehettek a mikroalgák ökológiai ellenségei ellen.

A Zöld alga komplexben található spirulina számos jellegzetes perifériás zárványt tartalmaz, amelyek a tilakoidokhoz kapcsolódnak. Ezek a következők: cianoficin szemcsék, sokszögű testek, poliglükán granulátumok, lipid granulátumok és polifoszfát granulátumok (Balloni és mtsai., 1980; Ciferri, 1983).

A cianoficin vagy tartalék granulátum kémiai jellege és pigmentjei miatt fontos. A sokszögletű testek vagy a karboxiszómák főleg a ribulóz 1,5-difoszfát-karboxiláz enzimet tartalmazzák, amely lehetővé teszi a CO2 rögzítését fotoszintetikus organizmusokban, és valószínűleg tartalék funkciót lát el. A poliglükángranulátum vagy a glikogéngranulátum vagy a-granulátum glükózpolimer, kicsi, kör alakú és széles körben diffundált az interthylacoidalis térben. A lipid granulátumok, b-granulátumok vagy ozmofil granulátumok képezik a rezervátumot, amelyet csak a prokariótákban található poli-b-hidroxi-butirát (PHB) alkot. A PHB szén- és energiatartalékként működik (Vincenzini és mtsai., 1990).

A Zöld algákban jelen lévő számos más enzimet és azok egészségügyi előnyeit még nem sikerült azonosítani vagy megmagyarázni.

Forrás: Roland Thomas  orvostudós, emelt szintű táplálkozás doktor – Dr. Michael Kiriac PhD alga-kutató, sejt-táplálkozás tudós professzor

Zöld alga komplex tapasztalatok, vélemények betegektől

Ossza meg a véleményét

Shopping Cart