Szív és az érrendszer támogatása Zöld algákkal

Szív és az érrendszer támogatása Zöld algákkal
Az egészséges szív egészséges sejtekből áll

Zöld algák tápanyagai az egészséges szívért

A Zöld alga komplex sok olyan tápanyagot tartalmaz, amelyekről ismert, hogy hozzájárulnak a szív- és érrendszeri egészségügyi problémák megelőzéséhez és megfordításához. Néhányat felsorolok itt, de mielőtt emlékeztetnéllek arra, hogy a tápanyagok és azok előnyei nem emelhetők ki úgy, hogy „jót tesznek a szívnek”, mivel a valóságban minden tápanyag, amely hozzájárul a sejtek egészségéhez, szükséges és jó a szív számára.   Ne felejtsük el, hogy a szív sejtekből áll.   Amikor a szív sejtjei jól működnek, akkor a szívnek sokkal nagyobb esélye van az optimális működéshez.

Zsírsavak hasznossága

A Zöld algák gazdag zsírsavakban, például gamma-linolénsavban (GLA), és alfa-linolénsavat (ALA), linolsavat (LA), sztearidonsavat (SDA), eikozapentaénsavat (EPA), dokozahexaénsavat (DHA) és arachidonsav (AA). A zsírsavak fogyasztása előnyös az LDL-koleszterinszint csökkentése és a koszorúér-betegség kockázatának csökkentése szempontjából.

Vitaminok

Az algák gazdagok:  A-, B1 (tiamin), B2 (riboflavin), B3 (nikotinamid), B6 (piridoxin), B9 (folsav), B12 (cianokobalamin), C-vitaminban, D-vitaminban és E-vitaminban is.

Ásványi anyagok, nyomelemek

Megfelelő ásványi anyagok, nyomelemek nélkül nem lehet egészséges a szív.   Az Imunex alga  komplex  az ásványi anyagok, nyomelemek gazdag forrása, (pl Lithothamnium, Kelp barna alga) amelyek kötődnek a szív- és érrendszeri egészséghez; kálium, kalcium, króm, réz, vas, magnézium, mangán, foszfor, szelén, nátrium, cink és még sok más.

Pigmentek

Ne felejtsük el az algák fotoszintetikus pigmentjeinek varázserejét, beleértve a klorofill-a, xantofill, alfa-karotin, béta-karotin, echinenone, myxoxanthophyll, zeaxanthin, astaxanthin, canthaxanthin, diatoxanthin, lutein, licopene, 3′-hidroxixin kriptoxantin, oszcillaxantin, fikobiliproteinek, c-fikocianin és allofikocianin, és mások.

„A béta-karotin csak egy a sok tápanyag közül a spirulinában.   Ez az alga vasat is szolgáltat, és a gamma-linolénsav (GLA) legkoncentráltabb növényi forrása ”- állítja a Táplálkozás és Étrend Világszemléje (1995, 77. évfolyam).

Több ezer klinikai, in vitro és terepi kísérletet végeztek spirulinával, chlorellával.   Az algákban található néhány olyan tápanyagról olvashat, a több cikkben, amelyekről független kutatások bebizonyították, hogy hatékonyak a szívszövetek rugalmasságának javításában, az érrendszer védelmének növelésében, a „rossz” koleszterin megelőzésében és csökkentésében, valamint az érelmeszesedés megelőzésében.

A vér koleszterinszintjének csökkentése és a lipidprofilok javítása

Az indiai Coimbatore-i Deemed Egyetemen, az Avinashilingam Institute for Home Science kutatásban Dr. Ramamoorthy és munkatársai tesztelték a spirulina hatását magas koleszterinszint (250 mg / dI felett) és ischaemiás szívbetegség kombinációjában szenvedő betegekre.   Megállapították, hogy a spirulina kulcsszerepet játszott a vér koleszterinszintjének csökkentésében és a lipidprofilok javításában.

A kardióvédő szer oldja a lerakódásokat , csökkenteni a vér zsírtartalmat

A Spirulina sejtfala is egyedülálló. Mukopoliszacharidokból áll, amelyek számos egészségügyi előnnyel járnak. Sok szívbetegséget okozhat az alacsony sűrűségű lipidek (rossz koleszterin) felhalmozódása. Az algákban található gamma-linolsavról számos tanulmány kimutatta, hogy jó kardio-védő szer; feloldja ezeket a lerakódásokat. Külön érdekesség, hogy ezek a mukopoliszacharidok képesek csökkenteni a vér zsírtartalmát.   Erre egy 1976-os tanulmányban is fény derült, amely kimutatta, hogy a spirulina szabályozta a koleszterin és más lipoproteinek hajlamát és képességét arra, hogy kötődjenek az artériás receptorokhoz és az artéria falához tapadjanak.

Csökkenti a vérnyomást

Más vizsgálatokban a spirulina jelentős változásokat tudott okozni az érrendszer tónusában azáltal, hogy fokozta a nitrogén-oxid szintézisét és felszabadulását, valamint csökkentette egy vazokonstriktor anyag szintézisét és felszabadulását az endothel sejtekből.

GLA feloldja az artériás lerakódásokat

“A GLA, az esszenciális zsírsav, kulcsfontosságú a szervezet azon képességében, hogy létfontosságú prosztaglandinokat állítson elő, amelyek olyan anyagok, amelyek ellenőrzik a test működését, és segítenek enyhíteni az egészségügyi problémákat, például az ízületi gyulladást és a szívbetegségeket. – Journal of Applied Phycology, 1993, vol. 5.

“A GLA-kiegészítés a vér” csúszósabbá “válását eredményezi, mivel a prosztaglandinok csökkentik a vérlemezkék tapadását, így az artériák koleszterin-lerakódásainak kevesebb esélye van felépülni és artériás elzáródást létrehozni.” – James Balch, MD és Phyllis Balch, CNC receptje a táplálkozás gyógyítására

A  Zöld algák megakadályozhatja a kemoterápia okozta szívkárosodást

Állatkísérletekben Khan (2005) kimutatta, hogy a spirulina segít megelőzni a Doxorubicin alkalmazásával végzett kemoterápia által okozott szívkárosodást anélkül, hogy megzavarná annak tumorellenes aktivitását.   Azt is állította, hogy a spirulina csökkenti a stroke súlyosságát és javítja a stroke utáni mozgás helyreállítását.

Összefoglalva a  Zöld alga komplex számos összetevője hatalmas erő a szív- és érrendszeri egészségügyi problémák ellen.   A béta-karotin, a GLA, a vas és a mukopoliszacharidok:

 • a szívszövetek rugalmasságának javítása
 • a vérnyomás csökkentése
 • az érrendszer fokozott védelme
 • a „rossz” koleszterin megelőzése és csökkentése
 • az érelmeszesedés megelőzése
 • a testszövetek, különösen a kötőszövetek megerősítése
 • a test szöveteinek rugalmassága és rugalmassága
 • erős gyulladáscsökkentő hatással bír
 • a szív szöveteinek megerősítése
 • az artériák romlása ellen
 • az érrendszer védelme a vérzsír csökkentésével
 
Hivatkozások
 • Troxler, R. és Saffer, B. (Harvard School of Dental Med. Researchers) Az algákból származó phycocyanin mind citosztatikus, mind citotoxikus (dózis-válasz) az orális laphámsejtes karcinómára (emberi vagy hörcsög). Papír a Nemzetközi Fogászati Kutatási Szövetség általános ülésszakán, 1987
 • Vonshak, A. (szerk.). Spirulina platensis (Arthrospira): élettan, sejtbiológia és biotechnológia. London: Taylor & Francis, 1997.
 • Diaz Del Castillo, B. Mexikó felfedezése és meghódítása, 1517-1521. London: Routledge, 1928, p. 300.
 • Abdulqader, G., Barsanti, L., Tredici, M. „Arthrospira platensis betakarítása a Kossorom-tótól (Csád) és annak háztartási felhasználása a Kanembu körében.” Journal of Applied Phychology. 12, 493-498. 2000.
 • A Spirulina biomassza jellemzése a CELSS diéta potenciál szempontjából. Normal, Al .: Alabama A&M Egyetem, 1988.
 • Cornet JF, Dubertret G. „A cianobaktérium Spirulina a MELISSA mesterséges ökoszisztéma fotoszintetikus rekeszében.” Műhely a mesterséges ökológiai rendszerekről, DARA-CNES, Marseille, Franciaország, 1990. október 24-26
 • Ciferri, O. „Spirulina, az ehető mikroorganizmus”. Mikrobiológiai áttekintések. 47, 4, 1983. december.
 • Babadzhanov, AS és munkatársai. „Az Üzbegisztánban termesztett Spirulina Platensis kémiai összetétele.” A természetes vegyületek kémiája. 2004. 40., 3.
 • Tokusoglu, O., Unal, MK „Három mikroalga biomassza tápanyagprofilja: Spirulina platensis, Chlorella vulgaris és Isochrisis galbana.” Journal of Food Science. 68, 4, 2003.
 • Négy különböző B12-vitaminteszt mikroorganizmus növekedési reakciójának változásai ugyanazon szövetre és standard készítményekre. Elizabeth A. Cook és Lillian N. Ellis. Appl Microbiol. 1968 december; 16 (12): 1831–1840.
 • Watanabe, F. és mtsai. “Ehető algákból származó B12-vitamin-vegyületek jellemzése és biohasznosulása.” Táplálkozástudományi és vitaminológiai folyóirat, 2002. október, 48 (5): 325-331.
 • A Spirulina Pacifica mint a kobalamin B-12-vitamin forrása. 1999. január.
 • Ayehunie, S. és mtsai. “A HIV-1 replikáció gátlása a Spirulina platensis (Arthrospira platensis) vizes kivonatával.” JAIDS: Journal of Acquired Immun Deficiency Syndromes & Human Retrovirology. 1998. május 18, 1: 7-12.
 • Khan, M. és mtsai. „A Spirulina védőhatása a doxorubicin által kiváltott kardiotoxicitással szemben.” Fitoterápiás kutatás. 2005. december; 19 (12): 1030-7.
 • Wang, Y. és mtsai. „Áfonyával, spenóttal vagy spirulinával történő étrend-kiegészítés csökkenti az iszkémiás agykárosodást.” Kísérleti neurológia. 2005. május; 193 (1): 75-84.
 • Gemma, C. és mtsai. “A magas antioxidáns aktivitású élelmiszerekben dúsított étrend megfordítja az életkor által kiváltott cerebelláris béta-adrenerg funkció csökkenését, és növeli a gyulladás előtti citokinek szintjét.” Kísérleti neurológia. 2002. július 15 .; 22 (14): 6114-20.
 • Chen, LL és mtsai. „A spirulina platensis kísérleti vizsgálata patkányok allergiás náthájának kezelésében.” 中南 大学 学报 (医学 版) = Journal of Central South University (Orvostudomány). 2005. február 30. (1): 96-8.
 • Mir Misbahuddin, AZM Maidul Islam, Salamat Khandker, Ifthaker-Al-Mahmud, Nazrul Islam és Anjumanara. A spirulina-kivonat és a cink hatékonysága krónikus arzénmérgezésben szenvedő betegeknél: randomizált, placebo-kontrollos vizsgálat. (Rizikó faktorok ). Toxikológiai Közlöny: Klinikai Toxikológia. 44.2 (2006. március): 135. o. (7).
 • Simpore, J. és mtsai. “A HIV-fertőzött és HIV-negatív alultáplált gyermekek táplálkozási rehabilitációja a spirulinát felhasználva.” Táplálkozás és anyagcsere évkönyvei. 49, 2005: 373-380.
 • Mao, TK és mtsai. “A spirulina alapú étrend-kiegészítő hatása az allergiás rhinitisben szenvedő betegek citokintermelésére.” Journal of Medicinal Food. 2005. tavasz; 8 (1): 27-30.

IMUNEX Zöld alga komplex vélemények

Ossza meg a véleményét

Shopping Cart