Zöld alga hogyan növeli többszörösen az immunrendszert?

Zöld alga hogyan növeli több szegmensben az immunrendszert
Test immunvédő rendszere megkapja tápanyagot

Zöld algák immunerősítő hatásai

Zöld algák vírusok, fertőzésekkel szemben. Az immunitás, mivel az emberi vagy állati egészségre vonatkozik, elegendő biológiai védettséggel rendelkezik a fertőzések, betegségek vagy más nem kívánt biológiai invázió elkerülése érdekében. 

Az immunitás specifikus és nem specifikus komponenseket egyaránt magában foglal.   Az immunitás ezen általános meghatározása mellett még tucatnyi definíció létezik, amelyek a vírusvédelem, a specifikus betegség elleni védekezés stb.

A „tágabb” meghatározást választottam, mivel megfelel holisztikus meggyőződésemnek, miszerint az emberi vagy állati test minden egyes sejtje hordozza a saját immunvédő rendszerét, és amikor minden sejt immunitás állapotban van, az egész test jobban védett.

A Zöld alga koncentrátum lenyűgöző immunerősítő tulajdonságokkal rendelkeznek.   Ez a    szuperélelmiszer egyéb tulajdonságaihoz hasonlóan immunerősítő ereje a táplálkozási és energetikai tényezők különféle tényezőinek köszönhető, amelyek hozzájárulnak a sejtek vitalitásához és immunitásához.

 

Vizsgáljuk meg ezek közül néhányat egyenként:

Hipotalamusz irányítja a jól működő immunrendszert

A Zöld algák felébreszti a zsenit belül: Amikor a test sejtjei megkapják a szükséges tápanyagokat és az ebből származó energiát, akkor elvégzik a sejtek anyagcsere-tevékenységeinek sokaságát: növekedést, helyreállítást, tisztulást, regenerálódást, védelmet és még sok minden mást.   Amikor egy szerv minden sejtje jól teljesíti a feladatát, akkor a szervnek legnagyobb esélye lesz metabolikus tevékenységének elvégzésére.   De ne felejtsük el, hogy a sejt- és szervfunkciókat mirigyek szintjén irányítják, amelyet a fő mirigy felügyel: a hipotalamusz.

A hipotalamusz azonban az agyban helyezkedik el, amelyet a sejtek szorosan összepakolt gátja, az úgynevezett vér-agy gát véd.   Bizonyított, hogy a Zöld algákban található számos fitotápanyag és pigment, mint például a béta-karotin, az alfa-karotin és az asztaxantin, képes átjutni a vér-agy gátján.   Ez azt jelenti, hogy képesek elérni a test azon részeit, amelyek a legtöbb étrenden kívül vannak, pl gyógyszerek,  izolált vitaminok.    Kétségtelen, hogy a Zöld algák tápanyagai hatékonyan táplálják a test összes sejtjét, beleértve az agy és a hipotalamusz régió sejtjeit is.   A hipotalamusznak, a test irányító szervének táplálásával az algák felébreszti bennünk a „zsenit”.

A Zöld algák klorofill immunvédő, antivirális tulajdonságai

Magas klorofilltartalma miatt (magasabb, mint a legtöbb ételben, pl búzafű) a  Zöld alga hasznos az egészségi állapotok kezelésében, amelyek hasznosak lehetnek a klorofill energizáló, tisztító, sejtmegújító és gyulladáscsökkentő tulajdonságaiból.   Például az energiát ürítő vírusok és gombák, például a candida-overgrowth, az Epstein-Barr vírus, a krónikus fáradtság immunhiányos szindróma (CFIDS) és az AIDS elleni védekezést fokozzák a klorofill immunerősítő és antivirális tulajdonságai.

A zöld algák nukleinsav védelmi képességei

A Zöld algák másik immunerősítő eleme a nukleinsavak, az RNS és a DNS.   Ezek a nukleinsavak kritikusak az egészség és a hosszú élettartam szempontjából:

A nukleinsavak felelősek a sejtek megújulásának, növekedésének és helyreállításának irányításáért. A testben a nukleinsav mennyisége az életkor előrehaladtával csökken; valójában az elégtelen nukleinsav idő előtti öregedést, valamint gyengített immunitást okoz.   A nukleinsavat kimeríti a testmozgás hiánya, a stressz, a szennyezés és a helytelen étrend.

Az RNS / DNS pótlása ezért fontos a testi egészség és a hosszú élettartam minden szempontja szempontjából. Ezenkívül a nukleinsav erősíti az immunitást a vírusok és más behatoló mikroorganizmusok ellen védő T- és B-sejtek, valamint a rákot és általában a sejttörmelékeket elpusztító makrofágok aktivitásának javításával.

A Vörös alga fotoszintetikus, éltető pigmenttartalma

A vörös alga,  Haematococcus Pluvialis a természet különleges pigmentjeit magas szinten tartalmazza: karotinoidokat és phycobilinokat.   Az asztaxantint, béta-karotint, alfa-karotint, luteint, likopint, xeaxantint, kvercitint, b kriptoxantint és sok más pigmentet tartalmaz, amelyek erős immunitást és toxin védelmet nyújtanak a folyamatos szennyezés, a toxinok és a stressz ellen.   Az Imunex alga  készítményben lévő Haematococcus a legnagyobb asztaxantin forrás a Földön (legerősebb  antioxidáns).   Az asztaxantin egy vörös pigment, amely klinikailag bizonyítottan több százszor nagyobb antioxidáns erővel rendelkezik, mint az E-vitamin és a C-vitamin, és több tucatszor nagyobb, mint a béta-karotiné.

Az antioxidánsok hihetetlen arzenálja a Zöld Algákban

Míg a Zöld alga komplex fehérje-, ásványianyag- és vitaminértéke lenyűgöző, ezek a apró élőlények gazdagok az élet számára biokémiailag fontos pigmentekben is. Pigmentek nélkül az organizmusok nem tudják szintetizálni az enzimek sokaságát, amelyek szükségesek az anyagcsere egyensúlyához.

Az alga koncentrátum magas szintű enzimatikus pigmenteket és kevert karotinoidokat tartalmaznak. Az elmúlt években ezek a pigmentek és karotinoidok óriási figyelmet kaptak, mint lehetséges rákellenes és öregedésgátló vegyületek. A karotinoidok erős antioxidánsok, amelyek megvédik a test sejtjeit a szabad gyökök okozta károsodásoktól. A karotinoidok és különösen a béta-karotin és az alfa-karotin fokozzák az immunrendszer működését.

Imunex Zöld alga komplex magas szintű tiszta asztaxantint tartalmaz

Az asztaxantin a karotinoid-komplex pigmentje, amelyet tartalmaz a Haematococcus pluvialis mikroalga. Ez egy oxigénezett pigment, amelyet xantofillnak hívnak. Egyedülálló molekulaszerkezete kiváló antioxidáns és immunerősítő képességet biztosít.

Az asztaxantin antioxidánsként 40-szer hatékonyabb, mint a béta-karotin, 500–1000-szer hatékonyabban gátolja a lipidperoxidációt, mint az E-vitamin, nagyobb gyulladáscsökkentő képességgel rendelkezik, mint az E-vitamin, a lutein antioxidáns kapacitásának majdnem négyszeres védelem az UVA és UVB fény által kiváltott oxidatív stressz ellen, stabilabb a befogásban és a csillapításban, mint a béta-karotin, a kanthaxantin és a zeaxantin, rendkívül hatékony a T1 és T2 segéd-sejtek fokozásában, az IgM és IgG (másodlagos immunitás) termelésében pedig hatékonyabb mint a likopin és a lutein a máj mikroszóma méregtelenítő aktivitásának fokozásában (a gyógyszereket metabolizáló enzimek), fokozza a C és E vitamin hatását a szervezetben, és szükség esetén fokozza a retinol (A-vitamin) felszabadulását a májból.

A zöld algákban található phycocyanin fokozza az immunrendszert

Az egyik szokatlan fitotápanyag, amely az Imunex algáiban található, a kék fehérje pigment, a phycocyanin.  Ez a pigment adja a kék-zöld algák kék színét. Bizonyos kék-zöld algákban akár 7 százalékos koncentrációban is megtalálható, szemben a zöld algák, a klorofill 1 százalékával.

A phycocyanin természetes immunrendszert erősítő és rákellenes hatásokkal rendelkezik. Ennek eredményeként számos vizsgálatot végeztek kék-zöld algákon a phycocyanin hatásainak tanulmányozása érdekében.

Az egyik japán szabadalom szerint a phycocyanin kis adagja napi szinten fenntartja vagy felgyorsítja a kontroll sejt normális működését, amely megakadályozza a rosszindulatú daganatok, például a rák kialakulását, vagy gátolja annak növekedését vagy kiújulását.

Kínai tudósok dokumentálták, hogy a phycocyanin stimulálja a vérképzést (a vér képződését), emulálva az eritropoetin hormont (EPO). Az EPO-t egészséges vesék termelik, és szabályozza a vörösvértestek csontvelő őssejttermelését.   Állításuk szerint a fikocianin által szabályozott fehérvérsejt-termelés még akkor is, ha mérgező vegyi anyagok vagy sugárzás károsítja a csontvelő őssejtjeit.

Ezek az eredmények azt mutatják, hogy a phycocyanin az immunitás növelésével aktívan megakadályozhatja a degeneratív szervbetegségek sokaságát.

Forrás: Roland Thomas  orvostudós, emelt szintű táplálkozás doktor – Dr. Michael Kiriac PhD alga-kutató, sejt-táplálkozás tudós professzor

Imunex Zöld alga komplex beteg tapasztalatok 

Ossza meg a véleményét

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart

Zöldalga hírlevél

INGYENES ÉS PROFESSZIONÁLIS